Kikert- og purresuppe

Hei, det er jo Kjøttfri mandag! Dessuten snør det, og da gjelder å bure seg inne med folk du liker og en glovarm suppe.

Jeg har laget en suppe som er veldig billig, veldig mettende og sist men ikke minst veldig god. Jeg fant den i en Jamie Oliver-kokebok og det må jo telle som en slags kontrollinstans. Interessant nok var proporsjonene i oppskriften helt merkelige(5 purre og 8,5 dl vann, Jamie??), så her er min versjon.

Til to personer: 

460 g kokte kikerter
1 potet
1 hvitløksfedd
1 stor purre eller tilsvarende i vårløk
1,2 l grønnsaksbuljong
1 ss olivenolje
1 ss smør
(creme fraiche og timian)

Og sånn gjør du:

Varm grønnsaksbuljongen i en kjele for seg. Hakk purren i skiver, ha den i en kjele med en god klype salt og la den surre i smør og olivenolje helt til den har blitt myk. Da hakker du hvitløk i tynne skiver, poteten i små biter, og har det hele i kjelen sammen med kikertene. La det surre i ca ett minutt.

Så har du i 2/3-deler av grønnsakskraften og lar det småkoke i 15 minutter.

Deretter kan du bestemme om du vil la den være som den er, eller blende den med en stavmikser. Jeg gjør en mellomting, så suppa blir kremete men fortsatt har en del biter i seg.

Tilsett resten av buljongen til du synes suppa har passe konsistens. Smak til med salt og pepper, og servér med en klatt creme fraiche og litt frisk timian!

Hvis du har lyst på noe annet kan du jo lage Pastasalat, maispannekaker fra Vegetarbloggen eller Koffeines pasta med squash- og fløtesaus.


God middag!

5 Kommentarer på Kikert- og purresuppe

 1. koffeine
  Monday, 7. February 2011 6:07 pm

  Å, høres veldig godt ut. Skal prøves neste uke. I dag har vi spist de kjempegode burritosene herfra, og senere i uka skal vi ha pastasalaten :) Takk for link til min oppskrift, forresten!

 2. Marte
  Tuesday, 8. February 2011 3:36 pm

  Oppskriften din så så god ut:) fint at vi kan utveksle oppskrifter litt, det er så lett å lage de samme tingene hele tiden!

 3. sirrii
  Wednesday, 10. August 2011 4:58 pm

  Jeg har nettopp laget denne suppa, og jeg må bare si tusen takk for oppskriften. Den ble utrolig god!!

 4. Marte
  Wednesday, 10. August 2011 8:44 pm

  så bra! hyggelig å høre :)

 5. Anonymous
  Monday, 11. June 2012 5:06 pm

  Nyydelig suppe, hele familiens favoritt!