Kjøttfri mandag: Safranrisotto

Har jeg en slant hvitvin i kjøleskapet, vet jeg hva jeg gjør. Jeg lager risotto. Det finnes utallige risottovarianter, og dagens kjøttfrie mandagsrett er av den enkle sorten.

Du trenger:
ca. 300 gr arborio ris
en finhakket løk
ca. åtte dl grønnsaksbuljong
noen safrantråder
3 dl hvitvin
noen ss smør
litt olivenolje
en håndfull finhakket persille

Stek løken i noen ss smør og en klunk olivenolje til den er gylden og nesten litt gjennomsiktig. Tilsett risen og rør om i noen minutter.

Bland buljongterningen(e) med kokende vann og tilsett safranen og hvitvinen. Jeg pleier å knuse safrantrådene i en morter før jeg har de i vannet, men det kan du gjøre som du vil med. Ha i én sleiv væske av gangen i løk- og riskjela. Når væsken har aborbert i risen kan du ha i en ny sleiv. Fortsett til alt er absorbert.

Smak til med salt og pepper og server med hakket persille.

God kjøttfri mandag kjære dere!

Lyst på noe annet enn risotto? Listen over alle ekstremt bra utrolig fint oppskrifter finner du her. Evenetuelt kan du sjekke ut Grønn hverdag sine oppskrifter, der finner du masse godt.

6 Kommentarer på Kjøttfri mandag: Safranrisotto

 1. Hanne
  Monday, 11. June 2012 12:25 pm

  Jeg har aldri laga risotto fra bunnen av før (glad i de økologiske ferdigposene fra Superbra), men nå føler jeg at det er på tide!

  • Hanne
   Tuesday, 12. June 2012 8:31 am

   Det er like enkelt å lage fra bunnen som å bruke ferdigposer, synes jeg :)

 2. amélie
  Wednesday, 13. June 2012 9:48 am

  Jeg elsker risotto Masi hvordan er det som er gul? det er safran som gir denne fargen eller karri? takk biz av Frankrike, jeg elsker bloggen din

  • Hanne
   Tuesday, 19. June 2012 6:31 pm

   Hei Amélie! Og takk! Det er safran som gir risen den gule fargen. Klem fra Hanne

 3. tine katrine
  Tuesday, 19. June 2012 2:55 pm

  oioi, denne kan jo faktisk jeg lage! (siden den er vegansk altså). har aldri hvitvin i hus da, men det kan jo raskt fikses… (du har forresten gjort en liten feil i den første setningen tror jeg. "Stek risen i noen ss smør og en klunk olivenolje til den er gylden og nesten litt gjennomsiktig. Tilsett risen og rør om i noen minutter. " antar det er løken som skal stekes først?)

  • Hanne
   Tuesday, 19. June 2012 6:30 pm

   Du antar helt rett Tine Katrine. Takk for det! Noen ganger går det litt fort i svingene her. Lykke til med risottolagingen! :-)