Træna, dag 1

Siden så og si alle jeg kjenner til stadighet lovpriser hvor vakkert det er nord i Norge om sommeren, har jeg lenge følt at det er på tide at også jeg får oppleve dette paradiset i nord. Og nå kan jeg endelig synge med i jubelkoret, for jeg har nettopp vært i Nordland, og det er virkelig så fint som folk skal ha det til, der oppe. Anledningen for turen var Trænafestivalen som holder til på den lille øya Træna, som ligger langt uti havgapet, mange timers båttur unna fastlandet. Da vi kom fram hang det gule flagg overalt, som ønsket oss velkommen til havfolket.

Siden vi kom en dag før festivalen begynte, benyttet vi like så godt kvelden til å dra på spabåt med badstu, hamman, badestamp og utsikt mot havet.

Øyvind og Henrik på spabåten.

Båten var en gammel hvalfangstbåt som var gjort om til spa, hotell og restaurant. Jeg må si jeg foretrekker det nye bruksområdet (pleie av kropp og sjel) fremfor det gamle.


Etter å ha renset alt som kan renses, trasket vi rundt på Træna i det magiske lyset, som er der hele natten lang.

5 replies on “Træna, dag 1”

  1. Karoline: Takk!

    Vaarloek: Jeg har også måttet vente noen år på å kunne dra dit, men endelig så kunne jeg det i år! Verd ventinga 🙂

    Elri: Har du? Wow! Det var flere av oss som fikk lyst til å flyttet dit etter besøket.

  2. Ja! Det er veldig lenge siden, fra jeg var to til seks, sånn ca. Jeg gikk i barnehage sammen med alle de andre Træna-ongan, og på førskole. Gikk til enden av moloen hver søndag og fikk vafler og saft. Faren min var lege der (den eneste), og han ble der lengre enn de fleste andre leger etter hva jeg har hørt. Fine naboer, venner for livet og måkeskrik. Mørkt om vinteren, og Trænbåten kunne av og

Comments are closed.