Kafka i akvariet


Jeg leser Eating animals av Jonathan Safran Foer for tiden. Alle som mener det ikke er ett fett hvordan dyr behandles før de havner på tallerkenen bør lese den. På en veldokumentert måte tar Foer for seg matindustrien, lar både dyrevernsaktivisten og ulike bønder snakke for seg og deler sine egne syn, men ber også oss leve etter våre egne overbevisninger.

Han forteller mange små historier, blant annet om Franz Kafka, som var vegetarianer, og om hans turer i akvariet i Berlin. Denne historien er gjenfortalt av Kafkas nære venn Max Brod:

Suddenly he began to speak to the fish in their illuminated tanks. “Now at last I can look at you in peace, I don’t eat you anymore.” It was the time he turned strictly vegetarian. If you have never heard Kafka saying things of this sort with his own lips, it is difficult to imagine how simply and easily, without any affection, without the least sentimentality – which was something almost completely foreign to him – he brought them out.

Boka kan for eksempel kjøpes her. Bildene er fra da jeg var i akvariet i Berlin i høst. Flere bilder fra den dagen finner du her.

3 replies on “Kafka i akvariet”

  1. God nyttår!
    Den boka er kjempe kjempe kjempebra. Vi hørte den på lydbok i ferien, og den er et must for alle, syns jeg. Alle som er interessert i sannheten, da. Hvordan skal man få alle til å høre på den?
    Så nå er det to veggiser her i huset. + at jeg har startet en blogg (som i tillegg til mange andre ting kommer til å ha fine oppskrifter på sunn, snill og deilig mat).
    Du og

  2. tinekatrine: Ja, les! 🙂

    Elri: Godt nytt år! Og takk. Vet ikke hvordan man skal få mange flere til å lese boka annet enn å anbefale den på det varmeste til alle man kjenner.

Comments are closed.