Kjøttfri mandag: Spinatpai


Dersom en rett består av stekt sopp, masse hvitløk og spinat, er sjansen stor for at jeg synes den smaker ekstremt godt. En av sopp-, spinat- og hvitløksrettene jeg har likt lengst og lagd mest, er spinatpai.

Du trenger:
4 hvitløksfedd
1/2 purre
sopp
sånn ca. 250 g spinat
litt revet ost
en tomat
to økologiske egg fra frittgående høner
sånn ca. 2 dl matfløte
paideig

Du gjør:
Hakk hvitløk, strimle purre, skjær sopp i skiver og skyll spinat. Stek hvitløken, purren og soppen i olje til alt er gyldent. Tilsett spinat og stek i et par minutter mens du rører rundt. Lag paideig. Jeg pleier å bruke Maizena paideig, fordi den er god og fordi du kun trenger å tilsette vann og røre rundt. Smør paiformen og kjevle ut og ha i paideigen. Legg spinat- og soppblandingen utover deigen. Rør sammen egg, fløte og litt salt og hell over. Strø til slutt litt revet ost på, og legg på noen skivede tomater. Skal stå i ovnen i 50 minutter på 180 grader.

God kjøttfri mandag!

7 replies on “Kjøttfri mandag: Spinatpai”

  1. Den så skikkelig god ut! Skal testes snart. Jeg lager oppskriftene deres hele tida! Pastasalat og Lengte-til-California-burritos har nesten blitt faste innslag i ukesmenyen. Namnam.

  2. Ine: Så gøy at du liker oppskriftene våre!

    Kristin, Hilde og russiske dame: Ja, jeg anbefaler å prøve denne altså. Jeg har laget den ca. en gang i måneden de siste ti åra 🙂

Comments are closed.