Ribollita

Når gradestokken nærmer seg minus femten, er det egentlig bare én ting som funker: En stor skål med varm suppe. En av mine favoritter er ribollita. Ikke bare er den utrolig god, man kjenner kroppen nyte varmen og næringen.

Det du trenger er:
to bokser med hvite bønner
en finhakket løk
olivenolje
to finhakkede gulrøtter
en finhakket selleristil
tre finhakkede vårløk
fem store tomater, flådd og hakket
en liter grønnsaksbuljong
en stilk rosmarin og en stilk timian, surret sammen med en tråd
300 g grønnkål
salt og pepper

Begynn med å steke løken i olivenolje over svak varme i ca. et kvarter. Ha i gulrøttene, sellerien og vårløken og stek i fem minutter mens du rører rundt.

Flå tomatene ved å ha de i kokende vann i noen minutter. Skjær et kryss på toppen slik at skinnet blir lett å ta av. Hakk de flådde tomatene og ha de i gryta med grønnsakene. Skyll bønnene godt og bruk en stavmikser til å lage puré av halvparten. Ha bønnepureen og bønnene i gryta sammen med buljong, rosmarin og timian og la det hele småkoke i ca. en time.

Grønnkål er visstnok noe av det aller sunneste som finnes, proppfull av vitaminer og næring. Desverre selges det ikke overalt, men et stort supermarked eller en god grønnsaksbutikk burde ha det. Skyll grønnkålen godt, og skjær den i strimler. Ha den i gryta og la den koke i ca. ti minutter.

Ta ut rosmarinen og timianen og smak til med nykverna salt og pepper.

Serveres med fersk brød til.

God kjøttfri mandag!

7 replies on “Ribollita”

  1. Spennende! Denne må definitivt prøves en gang! Er stor fan av supper og gryter av denne typen. Er ny her på bloggen din, så får snuse litt rundt og se om det er noe mer jeg må ha på "prøve-nye-oppsrifter-lista"! 🙂

Comments are closed.