Roadtrip

Etter Cambria dro vi videre på roadtrip langs det som må være en av verdens vakreste veistrekninger, Highway One.

Skal man oppleve California kan jeg virkelig anbefale å ha to California-eksperter med seg som guider, slik jeg har på denne turen. Aller helst bør guidene dine kjenne dine lyster og redsler også, slik at de kan gjøre opplevelsen optimal. Marte og Van vet for eksempel at jeg setter pris på dyr, og at de gjerne må være ville. Første stopp på veien var derfor en strand med masse elefantseler.

I likhet med oss mennesker liker elefantselene å ligge i skje. De er generelt ganske søvnige når de er i California, som ikke er så rart, med tanke på at de har svømt dit helt fra Alaska.

Noe annet som er populært blant elefantseler er å riste sand over seg, som du ser elefantselen til høyre i bildet over gjøre.

Noen av elefantselene kranglet høylytt, men kranglene varte ikke særlig lenge, siden de egentlig var litt for slitne.

Langs hele Higway One er det utsiktspunkter der man kan holde rundt vennen sin samtidig som man skuer ut over Stillehavet.

Marte hadde på seg en innmari fin stripete genser.

Etter litt mer kjøring stoppet vi ved Julia Pfeiffer Burns State Park. Jeg visste ikke hva som ventet med da jeg gikk ut av bilen og gjennom denne tunnelen.

Det som ventet meg var dette.

Altså. Jeg mistet nesten pusten. Turkist vann, hvite strender, et fossefall på sikkert tjue meter og bratte klipper.

Fulgte man stien videre, var det mer klipper og flere strender.

.

Mitt fine reisefølge, Marte og Van.

Etter å ha fått pusten tilbake og etter noen nye kilometer, stoppet vi ved Henry Miller Memorial Library, som er bokhandel, bibliotek og konsertsted i ett, midt i hjertet av Big Sur. Desverre var det stengt.

Men hva gjør vel dét når de man reiser med kjenner konsertarrangøren? I mange år har jeg hatt lyst til å se Jenny Lewis live, og pluselig stod hun rett foran meg og spilte. Det er sånn det er i California, altså. Du kjører rundt en sving, og der står tilfeldigvis en gammel favorittartist og spiller.

Og som ikke dét var nok, toppet dagen seg da så vi en kalkun på kveldstur, på veien hjem fra Henry Miller og Jenny Lewis.

4 replies on “Roadtrip”

  1. The water is sooo blue there! It looks like it belongs in a fairy tale! I have never seen a turkey run before so thank you!

Comments are closed.