Bak deg blid

– Hva er det beste jeg vet? Jo, jeg liker mørk, nesten svart sjokolade med skyhøy kakaoprosent, pistasjnøtter med hint av peppersmak, myke tørkede aprikoser og meierismør. Magen min rumler bare jeg tenker på disse guddommelige matvarene.

Mamma mia! Ho visto la luce. Hvorfor ikke blande det beste jeg vet og lage en kake av det?

Slik gikk det kanskje for seg da Den Sicilianske Kaken ble oppfunnet. Riguardatta Rinuccini sto på kjøkkenet, hørte på Fabrizio De André på radioen og drømte seg bort, som hun så ofte gjorde, ved å tenke på alt hun likte å spise.

– Amo il buon alimento.

– Maccheroni santi, ciò è la madre di tutte le torte. Il gusto è divine.


Dagens tips: Finn oppskrift på Siciliansk kake på den delikate matbloggen trotski & ash. Bak deg blid og inviter vennene dine på kakekalas.

Bilder: private

One reply on “Bak deg blid”

Comments are closed.