Berlin, dag 3.


Dag tre i Berlin var også den beste dagen i 2010. Det var nemlig dagen vi dro til Zoo Berlin og så hundrevis av rare og fine dyr. Jeg tok sikkert tusen bilder og kunne gjerne fortalt om hvert og ett av dyrene jeg så. Ta sjiraffen på bildet over for eksempel. En ekte sjiraff! Hvor vakker er ikke den? Hun tuslet rundt i høstløvet og spiste halm som hang 4-5 meter opp i været. Ganske imponerende, spør du meg.


I tillegg til alle dyra var det også kanskje årets fineste høstdag.


Mange av dyra, som apene på bildet over, synes det var vi som var rare dyr, og klarte ikke holde seg fra å stirre. Se på blikket til han til venstre, det ser ut som at han aldri har sett noe så merkelig som oss på den andre siden av gjerdet.


Det samme gjelder han her. Han var en mester i stirreleken. “Glor du på meg, så glor jeg tilbake”.


Han her, orangutangen Mano, født i 1977, hadde meterlangt hår over hele kroppen, var en tauklatremester, og syntes nok at menneskene utenfor vinduet stressa litt vel mye. Noe jeg var ganske enig i.


Det var masse babyer der. Han her – 7 måneder, going 70 år – så ut som sjuende far i huset, men var også fryktelig hjertesmeltende der han satt helt inntil moren sin og lekte med tau.


De aller største hjerteknuserne var disse løveungene, som lå og hvilte seg i en broccolieske. Se på de ørene!Som en dyrevenn er det både fantastisk gøy og litt trist å gå i zoo. De fleste av dyra der er jo opprinnelig ville og det er ikke naturlig å være i fangenskap. Spesielt de store kattedyra, isbjørnen og noen av apene var litt for store for plassen de hadde fått tildelt, og så litt stressa ut.I tillegg til zoo er det også et akvarium der. Han her var litt gretten.
Hun her var det veldig lett å ta bilde av, for hun sto helt musestille, som en statue.Noen reagerte med skrekk i møte med haiene.

Blant annet jeg. (Se de tenna!)


Etter zoo dro vi på pub og så fotball. En perfekt dag ble enda bedre. Så spiste vi billig og god italiensk på Vapiano, der man kunne plukke med seg det man ville ha av urter i urtehagen. Lur greie! Kvelden endte på Klub der Republik i Pappelalle og helt til slutt med gøy i fotoautomaten.

For en dag!