Danseføljetong # 14: Sjenertdansen

Er du som meg, litt sjenert, kan det hende at du kvier deg for å danse. Selv om kroppen sier “denne låta er så funky, nå du bare groove på gølvet” (min kropp sier akkurat dét til meg hele tiden), så er det likevel noe som stopper deg: Din iboende sjenerthet, som har vært der siden så lenge du kan huske. Men, kjære deg, fortvil ikke, det finnes nemlig en egen dans for oss sjenerte:


# 1: Stå overfor din dansepartner. Fokuser på føttene til deg og din partner. Ikke på noe tidspunkt i dansen er det påkrevd å se noen i øynene eller å ha kroppskontakt med andre dansende.


# 2: Fortsett å se ned. Vend føttene innover. Du trenger ikke bekymre deg for at andre på discoteket ser på dere, for du ser jo uansett bare ned i gulvet og konsentrerer deg om trinnene.


# 3: Vend føttene utover. Føl gleden av å danse synkront med din partner.


# 4: Ta den venstre foten frem og den høyre foten bak. Det er ikke nødvendig å være nær din partners fot.


# 5: Ta den høyre foten frem og den venstre foten bak.


# 6: Dansen avsluttes med at du føttene dine på hver side av din dansepartners høyre fot. Hvis du føler for det kan du etter dansen ta din partner i hånda og si “takk for dansen”, og det er helt greit å se ned i gulvet mens du gjør dette.

Circa sånn her ser det ut når trinnene danses i riktig rekkefølge:

myspace graphic at Gickr

Dansen utføres veldig sakte, så du ikke trenger å bekymre deg for å ikke få det til. Shoegaze er perfekt sjenertdansmusikk!

Lykke til!

2 replies on “Danseføljetong # 14: Sjenertdansen”

Comments are closed.