Fisk, jordskjelv og strutsunger

En av de beste dagene i San Francisco var dagen jeg dro til California Academy of Sciences. Siden dette var på dagtid på en vanlig fredag, var det meg og førtitusen barn der, noe som egentlig var ganske passende, med tanke på at det er et stort akvarium der, og siden jeg kjenner en inderlig barnslig glede når jeg ser fisk under vann.

Ethvert akvarium med respekt for seg selv må ha noe som enten er størst, lengst eller dypest i verden. Steinhart akvarium, som akvariet i California Academy of Sciences heter, har en av de dypeste tankene med levende koraller i verden.

Noe av det første jeg så da jeg kom inn døra var denne bambushaien og denne pilskaten. Fritt for å ikke ramle uti der.

Fisk!

Men det er ikke bare fisken som er fascinerende og fin.

Jeg lærte ting jeg virkelig burde ha visst, som for eksempel at maneter har vært på jorda i 650 millioner år, mens vi mennesker kun har vært her i ca. to millioner år.

Jeg liker å være steder der skilpadder (som har vært på jorda i 250 millioner år!) svømmer over hodet mitt.

California Academy of Sciences er mye mer enn et akvarium. Da jeg var der hadde de en stor jordskjelvutstilling der man kunne oppleve de to siste store San Fransisco-jordskjelvene i en jordskjelvsimulator samt se en film om jordskjelv i planetariumet (som føltes som om man satt i et romskip med et digert takvindu, der man så jorda fra verdensrommet, -kult!), og en regnskogutstilling med tropiske fugler og sommerfugler.

Sommerfuglen på det nederste bildet er en postmannsommerfugl. De blir kalt postmenn siden de besøker de samme plantene hver dag.

I det dørene holdt på å stenge, gikk jeg forbi disse søtingene. Strutsunger! Store runde øyne, pjuskete fjær og veldig store til å være så bittesmå. Fin avslutning på fin dag.

8 replies on “Fisk, jordskjelv og strutsunger”

  1. Elsker akvarium! Var nettopp på besøk i New York akvarium for andre gang, blir aldri lei av å prøve å få øyekontakt med haiene eller le av sjøløvene som tøffer seg. Men de når ikke opp mot akvariene i California, det i SF med lokale fisk og andre sjødyr er min favoritt. Fine bilder!!!

  2. Det er fantastisk i vann, men jeg blir så trist av å se hai, skilpadder og andre flotte dyr som er skapt for å bevege seg over enorme avstander bli holdt i fangenskap fordi mennesker liker å se på dem.

    1. For meg, som ikke vet mye om hva som skal til for at sjødyr trives, så tankene store ut, og det var ingen virkelig store fisker/sjødyr der. Men det kan godt hende at dét ikke stemmer.

Comments are closed.