Gøy på Lade

Her er noen bilder fra forrige helgs Trondheims-tur, da jeg og søster besøkte søster og bror.

Vi holdt oss stort sett på Lade, en bydel med mye både familiehistorie og Norges-historie. Det var på Lade Eirik Håkonsson hersket over Norge og det var på Lade bestemor møtte bestefar.

Det er innmari fint på Lade. Du har den nydelige Ladestien som går langs fjorden med snøkledde fjell i horisonten, botanisk hage, som i gamle dager hadde verdens kuleste labyrint, i alle fall syntes Hanne 6 år det, Ringve gård og lange alleer med store trær på Østmarka.

Men Lade er så mye mer enn bare vakker natur og historiske bygg. Du finner også Obsen, eller City Lade som den heter nå, Norges største Rema, som vi selvsagt måtte besøke, og forseggjort grafitti på Mighty Vikings. Bydelen som har alt!

Vi dro også til Dora, en gigantisk ubåtbunker som ble bygget av tyskerne, men som i dag blir brukt til langt hyggeligere ting, som bowling, klatring og arkivering. (Dora er strengt tatt ikke på Lade, men ligger en liten gåtur unna.)

Her ser dere meg bowle. Når jeg bowler, tror jeg at jeg bare ruller kula foran meg. Det jeg derimot gjør, er dette. Haha! Hadde jeg ikke visst bedre, hadde jeg trodd at jeg kunne bowle. Det er forresten uhyre viktig for meg at kula matcher det jeg har på meg.

Det ble noen ville gledesscener inne på Dora de gangene vi faktisk klarte å treffe noen kjegler.

Fin by. Fin helg.

4 replies on “Gøy på Lade”

Comments are closed.