Gulljakt

Denne tiden av året skal visst være ideell for å finne kanskje verdens beste vekst rundt omkring i marka, kantareller. På veien inn i skogen så vi en dame komme ut av den med kurven full av denne gule delikatessen, så vi regnet med at sjansene våre var gode.

Det er uten tvil en av de fineste tidene i skogen nå som sommeren er i ferd med å bli høst

Jeg fant masse sopp! Desverre var det nesten bare sopp av den typen som jeg ikke vet hva er, det vil si ikke-kantareller.

Vi hilste på tre unge ender som var så tamme at de kom helt bort til skoen min.

Jeg vet ikke om soppen var plukket, om vi gikk feil steder eller om vi rett og slett er soppblinde, men vi fant i alle fall skuffende lite kantareller. Tyttebær var det derimot masse av.

Øyvind fant til slutt en håndfull kantareller. Hurra.

Og det gjorde jeg og. På Rema.

11 replies on “Gulljakt”

  1. Kantarellene så utrolig gode ut!! Og det var en søt and 🙂
    Men over til noe annet. Du virker som en samfunnsengasjert person. Jeg er nestleder i ungdomsgruppen til Amnesty International i vest. Nå har vi nettopp lansert en kampanje for den kvinnelige iranske advokaten Nasrin Sotoudeh. Hun er fengslet med en dom på 6 år, ene og alene for å ha forsvart menneskerettighetsforkjempere. Det hadde

  2. Har hatt like dårlig kantarell-lykke selv. Ikke en hittil i år. Har anskaffet meg en soppbok, men greide allikevel å komme hjem med en hvit fluesopp, haha. Uansett tror jeg trikset er å finne seg et fast sted med masse sopp, og så ikke fortelel det til en sjel.

  3. Det dere fant var ikke kantareller, men traktkantareller. De virker kanskje som en detalj, men det er faktisk to forskjellige arter. Traktkantarellene er for all del god matsopp, men de har blitt forvekslet med giftslørsopp.

    Hilsen påpasselig biolog:)

    1. Hei Halvor! Du har rett, det vi fant var traktkantareller. Jeg var klar over det, men tenkte de begge kunn kalles kantareller, siden de har -kantareller i navnet sitt. Uansett var vi veldig påpasselige med å ikke plukke giftslørsopp. Jeg tør faktisk nesten ikke plukke traktkantareller siden de ligner så mye. Og du kan kanskje svare på om det er sant, det jeg har hørt, at en liten giftslørsopp i

Comments are closed.