Mat i San Francisco

Det er litt unntakstilstand her på bloggen for tiden, med mye ferie, mye natur, og lite matoppskrifter. Når sommerferien er over, blir det mer oppskrifter igjen, men fram til da kan dere jo ta en titt på noe av maten jeg så og spiste i San Francisco.

Marte, som jeg besøkte, er det jeg vil kalle en frokostekspert (bare se her), så stort sett alle frokostene jeg spiste i California var små gourmetmåltider. Den beste var kanskje frokosten på Plow, en kafé som tar dagens første måltider så seriøst, at de kun serverer frokost og lunsj.

Jeg valgte arme riddere med jordbær, mascarpone og lønnesirup, mens Marte gikk for glutenfrie sitronpannekaker. Mmmm! En av mine høstambisjoner er å perfeksjonere begge disse rettene.

Udon nuddelsuppe i Japantown.

Etter å ha vært på matmarkedet i the Ferry Building, mangedoblet forventningene mine til Vulkan mathall seg. Ja takk til store grønnsaks- og delikatessebutikker med fantastisk utvalg og rimelige (sammenlignet med norske) priser.

Jeg sier også ja takk til ulike bakerier og konditorier under samme tak som spesialiserer seg på gode saker som du ikke nødvendigvis finner på din vanlige baker hansen.

Mest av alt sier jeg ja takk til en egen soppbutikk.

Å som jeg elsker sopp! Jeg kjenner det rumle i magen bare av å tenke på alle de deilige soppene som finnes i verden.

Sandwich med chevre, epler og valnøtter fra det anerkjente bakeriet Tartine, spist i Dolores Park.

I San Francisco er det lett å være vegetarianer, og lett å være sunn. Kale, eller grønnkål som det heter på norsk, som visstnok er noe av det sunneste man kan spise, selges overalt.

Og meksikansk tapas fra en tapasrestaurant jeg ikke husker navnet på i The Mission.

Det beste med californisk mat er likevel dagligvarebutikkene, og da spesielt whole foods. Fokus på økologisk og kortreist mat, et svimlende stort utvalg og masse vegetarvennlig mat til priser rimeligere enn rema. Dessuten er grønnsakene og maten i ferskvarediskene stablet så pent, alt er så innbydende, at man kjenner matlagingsinspirasjonen sive på. Så ja takk til en sånn butikk i Oslo, også.

9 replies on “Mat i San Francisco”

  1. Whole Foods har vært mitt Mekka, men nå som jeg har flyttet til Bushwick har jeg funnet lokale grønnsakshandlere fra Søramerika som er helt fantastiske! Jeg kjøpte (og jeg må bare ramse opp for det er helt fantastisk) en stor pose bulgur, en boks buljong, en boks black beans, to paprika, en avokado, en mango, koriander, to lime og en strømpe med hvitløk for under ti dollar. Det er galskap, og

Comments are closed.