Nøttestek redder julen for sulten vegetarianer

Det kan være vanskelig å være vegetarianer i julen, men samtidig synes jeg det er spesielt fint å ikke spise kjøtt nettopp når kjøttspisingen går gjennom taket.

Likevel – det er litt trist å spise Hälsans Kök Örtburgare til poteter og surkål på julaften, som jeg gjorde i mange år. For det er fint å spise samme måltid som de andre synes jeg, selv om man velger vekk ribbe eller pinnekjøtt eller hva det nå er.

Heldgivis var det slutt på tristessen da jeg fikk denne oppskriften på nøttestek fra min venn Anne. Den tar litt tid å lage men smaker fantastisk og passer perfekt til juletilbehør. Du kan lage den dagen før og varme den opp på julaften.

Dette trenger du:

1 ss smør el olje

1 finhakket løk
2 ss seterrømme
200 g cottage cheese
4 dl grovhakkete hasselnøtter
1 ss sitronsaft
150 g revet cheddar
2-3 grener finhakket stangselleri (eller 150 g rotselleri)
3 lettpiskede egg
¼ ts tørr sennep
1 ss buljongpulver
salt

Bland til farse, smak til med salt og buljongpulver og hell i en velsmurt brødform, den minste sorten. Stek midt i ovnen på 210 grader i ca 50 min.


Se opp for kjøttspisende slektninger som antakelig kommer til å snike til seg smakebiter.


PS: nissen på bildet. I California har de ikke så mye julestemning fra naturens side så når husene pyntes til jul pyntes de skikkelig. Mer om det senere, nå drar jeg ut i ørkenen for noen dager!

3 replies on “Nøttestek redder julen for sulten vegetarianer”

  1. Hei bloggen!

    Siden dere har et uttalt mål om å fokusere på vegetar/vegangreier: Jeg lurer på om dere har laget en (NORSK!) innkjøpsliste for vegetar/vegan-matlaging noen gang? Som finnes et sted i bloggen?

    Jeg har lyst til å lage mer hurtiglaget veggismat, og tror det hjelper om jeg utstyrer kjøkkenskapet mitt med de basisvarene jeg trenger oftest. Bortsett fra linser, har

Comments are closed.