Pasta med ertepesto

ertepasta

Selv om jeg kan like å bruke lang tid på matlaging, så er det få ting jeg setter så stor pris på som de rettene som lages på null komma niks og som jeg vanligvis har alle ingrediensene til. Pasta med ertepesto er en sånn rett. Ikke bare lages den på få minutter, den er kjempegod også.

Du trenger:
500 g selskapserter
1-2 fedd hvitløk
en liten klump smør
litt finraspet parmesan
40 g ruccola
salt
pepper
sopp
pasta

Selskapserter finner du i frysedisken. Jeg synes de fra billigmerkene til fem kroner posen er like gode som de litt dyrere. Begynn i alle fall med å koke erter i ett minutt og hell av vannet. Finhakk hvitløk og stek den i smør i en panne til den har blitt lysebrun. Skyll ruccolaen. Ha halvparten av ertene, hvitløk med smør, ruccola, parmesan, salt og pepper i en bolle, og bruk stavmikseren på blandingen til den er en puré. Stek soppen i olje i en panne og kok pastaen i en kjele. Bland pasta med pesto og server med resten av ertene og soppen. På bildet ser det litt ut som jeg har laget erter og sopp til middag, men det har jeg altså ikke, det er tortellini med ertepesto, erter og sopp. Vel bekomme!

One reply on “Pasta med ertepesto”

  1. takk for fantastisk oppskrift! det er slike enkle, sunne middager som finnes på ekstremtbra jeg trenger i hverdagen. flaks du begynte å blogge igjen.

Comments are closed.