Danseføljetong # 9: Lyrisk bryggeballett


Vi har fått mange henvendelser fra lesere som lurer på hvilken dans det lønner seg å danse akkurat i sommer. Det er noe med det labre været, og de litt utydelige kulturelle strømningene i tiden som skaper forvirring rundt om på dansegulvene. Det riktige svaret er selvfølgelig at det ikke er noe riktig svar. Men hvis du vil helgardere deg, kan du velge den lyriske bryggeballetten: det skader ingen, og er ekstremt harmoniskapende. 
Trinn 1: dra til en brygge, ta med et knippe dansepartnere. En av danserne signaliserer at dansen er i gang ved å strekke seg så lang han/hun er. Dette tøyer også muskulaturen og legger grunnlaget for en fleksibel og grasiøs danseøkt.

Trinn 2: her kaster de andre danserne seg inn i balletten. Det er veldig bra å bruke forskjellige nivåer, noen må gjerne ligge på brygga og gjøre lyriske beinbevegelser. Her demonstreres det en liggende fotstrekker kombinert med et flyvende bryggesveip. Danseren til høyre skaper dynamikk i dansen ved å stå stille og ta inn over seg den lyriske stemningen. 
Trinn 3: dansen fortsetter og tilspisser seg. Utøverne tar opp i seg impulser fra naturen rundt, og uttrykker dem med tilsvarende lyriske bevegelser. 
Trinn 4: Dansen avsluttes når utøverne har oppnådd tilstrekkelig sjelefred og fylles av en lyrisk sinnsstemning. De stivner til i en vakker menneskelig statue, og holder denne posisjonen til dagen gryr over brygga. 

Musikk: mild bris, summing fra øyenstikkere, kvekking fra frosker, klukking av vann, bare føtter mot treplankene i brygga.