Gjør det på den italienske måten!

I helga var jeg og broren min og besøkte søstera vår som bor i Milano.

Milano er stor og grå, men ganske fin likevel.

Og mamma mia! er milanesere akkurat så velkledde som ryktene skal ha det til. Overalt er fjonge menn i skreddersydde dresser og fiffige kvinner i høye hæler, som snakker med innlevelse på det fine syngespråket sitt. Jeg møtte den svært så glade mannen med det tannfylte smilet på bildet over og sa til han: – Ciao signor, amo il vostro cappello! Vi auguro un giorno meraviglioso.

Vår søster lærte oss masse nytt om italienere som vi ikke visste fra før. Visste du for eksempel at italienske kvinner, når de møter the one som de har lyst til å lage barn og spaghetti med resten av livet, smører inn leppene sine med sukker for så å gå med halvåpen munn til den utkårede kysser henne?

Siden Milano ligger i innlandet, og siden det derfor ikke er noen strender der som man kan sole seg på, så soler milanesere seg ved å stikke hodet vannrett ut av vinduet, slik søster her demonstrerer.

Jeg prøvde meg og det var en både fredfull og spennende opplevelse.

Som dere sikkert vet så løses mange konflikter i Italia med lekeslosskamper. De har kolossale stadium der folk kan skvære opp, og dette har de hatt i over totusen år. På bildet over ser du min søster og min bror “bli enige” i en liten uoverensstemmelse de hadde. Søster vant og derfor måtte bror gå med sukker på munnen resten av dagen.

Dagens tips: Do it the italian way! For eksempel ved å
a) smøre sukker utover leppene dine og vente på at din utkårede skal kysse deg
b) løse et problem med bare knyttnever (på tull selvsagt, vi oppfordrer ikke til vold, men mener også, i likhet med milaneserne, at tulleslossing er en undervurdert oppskværingsmetode)
c) legg hodet ut av vinduet, og oppdag det finnes uante måter å sole seg på og at det ikke er så farlig at du ikke ligger på stranda
d) hvis du møter en mann med hatt på gata, si til han: – Ciao signor, amo il vostro cappello! Vi auguro un giorno meraviglioso.

Bilder: private

One reply on “Gjør det på den italienske måten!”

Comments are closed.