Grønne fingre

Når man bor i en liten leilighet i sentrum, med verken hage eller balkong, må man gjøre det beste ut av det man har. For min del betyr det at kjøkkenvinduet fungerer som både blomstereng og urtehage (i tillegg til kokebokhylle), og det er her mine grønne fingre utretter underverker. Det vil si, vanner plantene.

Det eneste hagen min mangler, er muligheten til å sitte ute i den.

Min to favorittblomster er peoner og ranukler. De er ikke bare de vakreste vekstene i planteriket, de må jo være noe av det vakreste på tvers av alle riker.

Det viktigste i min bittelille kjøkkenhage er likevel urtene. Akkurat nå har jeg basilikum, oregano og rosmarin. Vanligvis har jeg også en persillekvast og koriander. All mat blir bedre med ferske urter.

Hva er din favorittblomst og din favoritturt?

4 replies on “Grønne fingre”

  1. Vi har en liten fransk balkong (som geiper til meg og sier "jeg har en dør og et gelender, men det er også det hele, du får sitte et annet sted!"), og der har jeg en blomsterkasse. Akkurat nå er det lyng i den. Jeg liker lyng veldig godt. Så jeg sier favorittblomst: lyng. Favoritturt: Basilikum og koriander. Så gode begge to – og forskjellige – at det er umulig å velge den ene.

  2. Kjempefine! Jeg er superfan av orkideer, og fikk helt hakeslep da jeg så noen nydelige blå her om dagen! De er genmodifiserte, men virkelig utrolig vakre 🙂 Elsker blomster i huset, det gjør meg alltid så glad <3

  3. Enig med deg: Peoner. Vi har tre store busker i hagen hvor jeg bor nå, og på sommeren kan jeg sitte å bare se på de i timesvis. Så nydelige 🙂 Favoritturt må være basilikum og oregano. Fine å se på, gode å lukte på og passer i nesten all mat.

Comments are closed.