Kjøttfri mandag: Mmm pannekaker!

Det er mandag og en gyllen mulighet til å starte uka på en miljøvennlig måte ved å styre unna kjøtt. Dyrehold i landbruket er den største årsaken til global oppvarming, i mye større grad enn for eksempel transport, og ved å holde seg unna kjøtt reduserer man sitt økologiste fotavtrykk.

I dag står pannekaker på menyen. Hva jeg synes smaker godt og velger å spise nå, er noe helt annet enn hva jeg likte og valgte å spise som barn. For det første spiste jeg kjøtt da, dessuten var jeg veldig skeptisk til det meste som ikke smakte søtt. Pannekaker derimot, er en like stor favoritt nå som det var da.

Du trenger:
5 dl havremelk (evt. vanlig melk)
mel
2 økologiske egg fra frittgående høner
salt
olje til steking

sjampinjong
avocado
cherrytomater
sitron
koriander

Bland sammen ingrediensene til røra og stek pannekakene. Stek sjampinjongen i olje i en annen panne.

Bland sammen hakket avocado, delte cherrytomater og saften fra en halv sitron.

Server pannekakene med soppen og avocadoblandingen. Og hvis du i likhet med meg elsker koriander, tar du med en neve av det óg.

God middag!

6 replies on “Kjøttfri mandag: Mmm pannekaker!”

  1. Hanne, jeg kan fortsatt huske en gang jeg var på middag hos dere for kanskje 25 år siden og Vigdis hadde lagd pannekaker, tenk å orke å steke pannekaker til FIRE barn PLUSS besøk…hun stekte med to panner samtidig så det gikk dobbelt så fort og jeg var dypt imponert…og det er jeg fortsatt 🙂 Veldig gode pannekaker og bra mamma 🙂

Comments are closed.