Kjøttfri mandag: Pasta med søtpotet og feta

Jeg oppdaget ikke søtpotet “på ordentlig” før jeg smakte Martes fantastisk gode søtpotetsalat. Den ble jeg til gjengjeld helt hekta på, og nå spiser jeg den flere ganger i måneden. Men det er bra med litt variasjon, og av søtpotet kan man lage så mangt, så dagens kjøttfrie rett er pasta med søtpotet og fetaost. En ganske så genial kombinasjon, spør du meg.

Du trenger:
750 g søtpotet
150 g fetaost
en purreløk
pasta
sitron
en ss fersk rosmarin
to ss smør
spinat

Skrell søtpotetene, skjær de i biter og ha de i en ildfast form sammen med litt olje og salt. Stek de i ovnen på 200 grader i 50 minutter til en time, til de er lysebrune og møre.

Hakk purren og stek den i olje i en stekepanne sammen med rosmarinen til den er gylden. Kok pastaen.

Ha smøret i pastaen og bland pastaen med purren, søtpotetene, fetaosten og den skylte spinaten. Smak til med sitron. Jeg liker det ganske surt, spesielt siden søtpoteten er så søt, men det er jo en smakssak. Bland i nykvernet salt og pepper.

Og så er den klar til å serveres! Velbekomme.

Har du lyst på noe annet? Lista over alle Ekstremt bra utrolig fint-oppskriftene finner du her.

PS. Takk for alle kommentarene på rosainnlegget :-)

6 Kommentarer på Kjøttfri mandag: Pasta med søtpotet og feta

 1. Elisabeth
  Tuesday, 8. May 2012 8:54 am

  Tusen takk for fin og inspirerende blogg! Jeg har tatt steget og innført kjøttfri mandag! Det beste er at sist uke kom plutselig fredagen og jeg innså at alle dagene siden mandag har vært kjøttfrie. :) Og da er jeg glad i både kropp og sinn.

  • Hanne
   Tuesday, 8. May 2012 9:47 am

   Så bra! Det beste er når man velger kjøttfritt uten å tenke på det en gang :-)

 2. Miss B.
  Tuesday, 8. May 2012 1:39 pm

  oh my! Your blog is so beautiful. I can't wait to follow along and work on my Danish!

 3. Silje
  Tuesday, 8. May 2012 7:43 pm

  Det så veldig godt ut!

 4. koffeine
  Wednesday, 9. May 2012 9:27 am

  Jeg elsker søtpoteter, jeg elsker spinat, jeg elsker pasta og jeg elsker fetaost. Dette må jo bare bli fantastisk godt! Skal prøves i dag.

 5. sanna
  Friday, 11. May 2012 8:09 pm

  hadde nettopp dette til middag og det blir definitivt en slager jeg kan lage flere ganger i måneden:)