Kjøttfri mandag: Pasta med søtpotet og feta

Jeg oppdaget ikke søtpotet “på ordentlig” før jeg smakte Martes fantastisk gode søtpotetsalat. Den ble jeg til gjengjeld helt hekta på, og nå spiser jeg den flere ganger i måneden. Men det er bra med litt variasjon, og av søtpotet kan man lage så mangt, så dagens kjøttfrie rett er pasta med søtpotet og fetaost. En ganske så genial kombinasjon, spør du meg.

Du trenger:
750 g søtpotet
150 g fetaost
en purreløk
pasta
sitron
en ss fersk rosmarin
to ss smør
spinat

Skrell søtpotetene, skjær de i biter og ha de i en ildfast form sammen med litt olje og salt. Stek de i ovnen på 200 grader i 50 minutter til en time, til de er lysebrune og møre.

Hakk purren og stek den i olje i en stekepanne sammen med rosmarinen til den er gylden. Kok pastaen.

Ha smøret i pastaen og bland pastaen med purren, søtpotetene, fetaosten og den skylte spinaten. Smak til med sitron. Jeg liker det ganske surt, spesielt siden søtpoteten er så søt, men det er jo en smakssak. Bland i nykvernet salt og pepper.

Og så er den klar til å serveres! Velbekomme.

Har du lyst på noe annet? Lista over alle Ekstremt bra utrolig fint-oppskriftene finner du her.

PS. Takk for alle kommentarene på rosainnlegget 🙂

6 replies on “Kjøttfri mandag: Pasta med søtpotet og feta”

  1. Tusen takk for fin og inspirerende blogg! Jeg har tatt steget og innført kjøttfri mandag! Det beste er at sist uke kom plutselig fredagen og jeg innså at alle dagene siden mandag har vært kjøttfrie. 🙂 Og da er jeg glad i både kropp og sinn.

Comments are closed.