Kjøttfri mandag: Vegetariske dumplings

Mmm dumplings! Ikke bare er det innmari godt, det passer også bra både som middag, forrett og snacks. Dessuten kan man stort sett fylle de med det man har i kjøleskapet av grønnsaker. Selv brukte jeg disse ingrediensene:

wonton deig
4 blader fra et kålhode
ca. 10 sukkererter
ca. 7 sjampinjong
koriander
noen vårløk
litt tofu
2 chilli
3 fedd hvitløk
2 cm ingefær
1-2 egg
1-2 ss soyasaus
1 ss tørr sherry
1 ts sukker
2 ts sesamolje
salt
nykvernet pepper

Skrell ingefæren og ta bort frøene fra chilliene. Skyll og finhakk alle grønnsakene og tofuen og bland alt i en bolle. Pisk egget i en bolle for seg, og hell det over grønnsakene. Bland i sukker, sesamolje, soyasaus, salt og pepper.

Ta en teskje av grønnsaksblandingen og legg på et flak med wontondeig. Wontondeig finner du i frysedisken i asiatiske matbutikker og koster ca 15 kr for en pakke med masse flak. Ta litt vann på kantene av flaket og fest kantene sammen.

Damp dumplingsene i en kjele med lokket på i ca. 10 minutter. Ha litt olje i, slik at dumplingene ikke fester seg.

Serveres med en gang. Dypp dumplingsene i noe godt, for eksempel soyasaus eller sursøt saus.

God kjøttfri mandag!

Føler du ikke for dumplings i dag? Hva med å prøve borscht, vegetarmaki med marinert sopp og japansk omelett eller en av mine favorittretter, nemlig salat med søtpotet og hvite bønner?

6 replies on “Kjøttfri mandag: Vegetariske dumplings”

  1. Så flink du er til å lage dem. Elsker dumplings. Er i himmelen når jeg er i Korea, for da slipper en å bruke så lang tid på å lage dem. Mor er kjempe flink til å lage, men det tar så lang tid. For vis en først lager det her hjemme, så lange hun masse. Så det er veldig sjeldent 🙁
    Men utrolig godt. Noe som er veldig godt å tilsette i soyasausen er litt chilipulver og sesamfrø. Vis du ikke

Comments are closed.