Mer Paris

Dag to og tre i Paris brukte vi til å gå på kryss og tvers av byen flere ganger og vi var vel innom noe sånt som ti arrondissements (bydeler). Glade i å gå, ja. Vi så på utsikten fra Monmartre.

Og luktet på blomster i botanisk hage.

Der var det også noen nydelige kenguruer.

I likhet med resten av Paris slappet vi av i park, som her i Jardin du Luxembourg,

og spiste sjokoladeis 🙂

Nerd alert! Både jeg og Øyvind, som har lest vår diskursteori, ble yre av glede da vi spaserte forbi Square Michel Foucault. En veldig lite bemerkelsesverdig plass dedikert til en veldig bemerkelsesverdig teoretiker.

En fin ting med Paris er at de har egne gater som spesialiserer seg på sin lille eller store greie. Du har gata som kun består av butikker som selger neonfarget stoff, gata som kun har eksklusive antikviteter og den triste gata med butikker som selger dyr i bur. Vi gikk i Rue Douai der du finner ørtogførti gitarbutikker.

En annen veldig sjarmerende sak med Paris, synes jeg, er at veldig mye ser litt slitt ut og at mange skilt ser litt hjemmelaga ut.

Vi gikk rundt og fantaserte om hvor det hadde vært fint å bo.

Selv kunne jeg godt tenkt meg å ha en takterrasse med miniskog, sånn som denne.

Etter å ha gått i ca. 29 mil, syntes Øyvind at jeg begynte å gå litt sakte.

Så vi tok en kaffepause.

9 replies on “Mer Paris”

  1. Marte: Ja, ikke sant? Ø synes det er litt for mye "fint" på internett, for mye pent dandert mat og for lite oppvask, så jeg tenkte han kom til å like at jeg la ut et sjokoladefylt smilbilde 😉

  2. Åh! Så fint dykk såg ut til å ha hatt det! Eg stikk til Paris saman med ei venninne på søndag. Ingen av oss har vore der før – nokre tips til must-sees? Kor ligg den botaniske hagen t.d.?
    Eg er jamnleg innom bloggen dykkar, både grunna gode oppskrifter og feel-good stemning 🙂 Fine, fine jenter! Ha ei strålande veke!

  3. Åh, allright blogg da eller! Square Michel Foucault tror jeg derimot at jeg hadde skyggen banen om jeg hadde oppdaget; i eksamenstid en han bare en av mange menn jeg gjerne kunne gravd opp for å bitchslappe gjennom tid og rom. (Oi, nå fremsto jeg fantastisk positiv, haha.)

  4. Lillian: Jeg er ingen Paris-ekspert, men jeg likte dette i alle fall: de hyggelige kafeene i Rue Oberkampf, tusle rundt i Marais, Louvre er en turistfelle men også veldig imponerende, i Rue Condorcet var det noen kule kafeer og så bør man jo dra i park. Og så likte jeg veldig godt konsertstedet og caféen La Maroquinerie som ligger i 23 Rue Boyer. Rundt omkring i det området var det også hyggelige

Comments are closed.