ekstremt bra utrolig fint sin ebay-guide

Flere og flere gjør det. Man trenger ikke lenger skjemmes over å være en av dem. Overalt hører man solskinnshistorier om kvinner, og menn, som fant plagget i sitt liv på ebay. Selv handler jeg mesteparten av klærne mine her, og jeg står for det. For dere som enda ikke har oppdaget dette tidssluket av en kuppoase, så har dere her en liten nybegynnerguide med fire enkle steg til hvordan å finne ‘Den rette’ på ebay. (For dere som har handlet her før, så blir dette basiskunnskap som dere sannsynligvis kan like godt som ukas dollarkurs).

1. Aller først må du registrere deg på ebay og med paypal. Deretter må du ta målene på klær du har som sitter godt. Man kan måle mye, men du trenger i hvert fall armhule til armhule mål (bust), livviddemål og hoftemål. Husk å gjøre om målene til tommer. Mål klærne mens de ligger flatt. Er du jente og har såkalt ‘timeglassfigur’, så er du heldig, siden masse vintageklær er laget for formfulle damer, ofte med bystmål 10-12 tommer mer enn livmålet.

2. Ebay er stedet for å gjøre kupp! Hvis det du kjøper koster under 200 kr (uten frakt) så slipper du moms og toll (som fort kan bli dyrt). Ingenting jeg har funnet har kostet mer. Her finner du tollkalkulator og her finner du tollvesenets omregningskurser. Denne uka kan du for eksempel kjøpe en 60-talls flyvertinnedrakt til opp til $33.84, uten å betale moms. Det er veldig forskjellig hva ulike selgere tar i frakt. Noen sender bare til USA, men det hender de er villige til å sende til Norge så lenge du sender de en melding og spør om dette i god tid før budrunden går ut.

3. Trikset for å finne plagget i ditt liv, er å ha bra søkeord. Det er ofte bedre å spesifisere det du ikke søker etter, enn det du søker etter. Er du for eksempel størrelse medium, så lønner det seg å skrive -xl, -lg, -xxl i søkefeltet. Se også alltid på målene, det én selger kaller xxs kan være en annen selgers medium. Husk også at størrelsene de hadde i gamleda’r er noe helt annet enn dagens. En US12 i 1950 kan være en US6 i dag.

Du kan også søke på tidsperioder (etter å ha valgt enten vintage mann eller vintage dame). Skal det være en viktoriansk strømpeholder, en hatt fra depresjonstida eller en New Look-kjole med stor krinoline kanskje? Apropos krinoline: Selgere som tar klare og fine bilder av klærne sine og som bruker krinoline får alltid høyere pris enn de som ikke gjør det. Vil du gjøre et kupp så lønner det seg å også kikke på de selgerne som tar stygge bilder og ikke bruker krinoline.

Vil du søke på mange ting på en gang så setter du søkeordene i parantes, for eksempel: (dress, coat, jacket). Du kan sortere søket på mange ting (best match, lavest pris etc), selv sorterer jeg alltid på ending soonest. For å ha oversikt over tingene du liker best, trykk på “Watch this item”.

4. Og til slutt kanskje det viktigste ebay-tipset: By på plagget så sent som mulig. Dette gjelder spesielt plagg som flere byr på. Kåpen på bildet over kjøpte jeg for $30, og jeg bød et halvt minutt før budrunden endte, klokka halv tre om natta. (Kåper er det av en eller annen grunn ofte ekstra lett å få til bra pris). Når du byr så lønner det seg å taste inn maksbud. Hvis du vinner så vil du uansett ikke betale mer enn én dollar over det nest høyeste budet, selv om ditt maksbud var ti dollar høyere enn det igjen.

Lykke til!

Du starter her.

Bilder: private

One reply on “ekstremt bra utrolig fint sin ebay-guide”

Comments are closed.