Eten en drinken

Amsterdam er et bra sted for de som liker mat og drikke. Det er flere restauranter enn det er sykler. Nesten i alle fall. Det er også en bra by for oss vegetarianere. Det kryr av restauranter og kaféer, og mange har vegetariske alternativer på menyen. Her er noen av de vi var på:

Krua Thai
Både jeg og Øyvind elsker thaimat, så vi jublet da vi fant Krua Thai rett rundt hjørnet fra hotellet. Det er et lite og trivelig sted med fantastisk god mat, hvite duker på bordene og hyggelige servitører. Dessuten så vi en tv og noen mikrofoner under en duk, så vi innbiller oss at personalet har ville karaokefester etter stengetid.

De Bolhoed cv
En fin liten kafé ved kanalen, med digre porsjoner. De Bolhoed cv er det jeg vil kalle en standard vegetarkafé. Hippivibber, oransje vegger, mye linser på menyen og brosjyrer for alternative kurs på disken. Noen slike tradvegsteder har litt kjedelig mat, men det har ikke denne. Jeg spiste digg linsepostei, og Øyvind en enda diggere pai.

De Engelbewaarder
Kanskje mitt favorittsted av de stedene vi var innom. De hadde bare én vegetarrett da vi var der, men den var til gjengjeld helt vanvittig god. Mmmmm! Ratatoille med rødvin, polenta og roquefort! Jeg synes jo den ratatoillen jeg pleier å lage er god, men den kan ikke sammenlignes med De Engelbewaarder sin en gang. (Nyttårforsett for 2012: Lage denne retten!) De hadde også ostefondue på menyen, som ingen av oss smakte på, men som de på nabobordet spiste, og der hele greia plutselig tok fyr. Nedelendere er jo veldig kule, og tok den bittelille brannen veldig med ro, og alt ordnet seg til slutt. Jeg tok et bilde av kjela i full flamme, og da blunket mannen på det andre bordet til meg og sa “det har ikke noe å si at restauranten brenner ned, så lenge det er en god fotomulighet”.

Tujuh Maret
Ifølge min halvt nederladske venninne, er indonesisk mat like nederlandsk som nederlandsk mat. Vi spise den vegetariske festmenyen på Tujuh Maret, med ørten retter og veldig gode smaker. Jeg har aldri laget indonesisk mat selv, men har jeg tenkt til å prøve på nå. Nok et nyttårsforsett for 2012! Visstnok er den indonesiske restauranten vegg i vegg med Tujuh Maret enda bedre, men der var det fullt den kvelden vi var der.

Café Brecht
På Café Brecht har de bilder av Brecht på veggen, en meny som beskriver hvordan hver av de mange ølsortene smaker, og med et eget avsnitt til “spesielle og vanskelige ølsorter”, kule amsterdammere ved hvert bord og en veldig god grønnsakssuppe.

Ristorante D’antica
Asiatiske restauranter og italienske restauranter er som trygge havner å regne for vegetarianere på reisefot, siden de nesten alltid har noen kjøttfrie retter på menyen. På Ristorante D’antica finner du menn i dress, jenter med dyype utringninger og helt fantastisk god italiensk mat. Desverre er det ikke så mange veggisalternativer, men noen er det. Og de er gode.


Alle stedene er lenket til.

5 replies on “Eten en drinken”

Comments are closed.