Helgas høydepunkt


2010 var året jeg gikk fra 0 til sånn circa 79 på fotballinteresseskalaen. Fra å assosiere fotball med drepende kjedelige tippeligakamper, forbinder jeg det nå med samhold, sitrende dramatikk og briljans. I anledning storkampen mellom Spurs og ManU på White Heart Lane senere i dag, vil jeg oppsummere det beste med verdens beste sport i den beste ligaen (Premier league):

♥ Fotball er en kosesport og klemming mellom spillere utgjør en sentral del av hver kamp. Gruppeklemming, klemming mens man løper, klemming i en haug av mennesker. Disse klemmeformene bør i større grad innføres i hverdagslivet, synes jeg.

♥ Fotball er også en sport for oss musikkinteresserte, for hver kamp består som regel av en god del full-hals-synging. Noen synes dette er det verste med sporten og klager over tonedøvhet, lavt litterært nivå på tekstene og høy harryfaktor. Og de har jo forsåvidt rett, men glemmer også at det er innmari morsomt å høre norske supportere synge med liksombritisk aksent, for å gjøre synginga mer ekte.

♥ Ensomhet er, som vi vet, et stort samfunnsproblem, men liker man fotball går man aldri alene. Fotball tilbyr samhold for de arbeidsløse og for de venneløse uten andre interesser. Det er også et utømmelig samtaletema for de interesserte.

♥ Noe vi alle burde lære fra fotballen, er at det er veldig kult å ha sin egen signaturmåte å vise glede på. Alt for mange er forutsigbare og viser glede kun ved å smile og le. Fotballspillere har derimot en mer ufiltrert og original måte å vise glede, for eksempel ved å ta skjorta over fjeset og strekke armene i været, danse, sette seg ned på knæra og rope høyt eller rett og slett bare geipe.

♥ Fotball betyr ofte supporterblader som er så tørre og kjedelige at de blir veldig underholdende. I den siste utgaven av Tottenhamsupporteren kan du for eksempel lese om supporteren som gjorde drøm til virkelighet og flyttet til London for å se flere kamper, se månedens bilde, som denne gang var av et brudepar med en Tottenham-inspirert bryllupskake, samt lese svært detaljerte reiseskildringer fra ulike supporterturer.

Fantasyfotball.

♥ Det aller beste med sporten er jo uten tvil spillerne. Når Van der Vart spiller mer som en ren spiss enn en hengende spiss og ligger helt på høyde med Crouch og veksler mellom å true bakrom og droppe litt ned rett før bakrom, slik han gjorde i kampen mot ManU i høst, så er ingenting mer moro.

Dagens tips: Se Spurs og ManU-kampen på en pub i nærheten av deg klokka 17.10. Legg merke til farten på Garteth Bale.

3 replies on “Helgas høydepunkt”

Comments are closed.