Kjøttfri mandag: Pære- og blåskimmelostsalat

Hallo dere som leser bloggen vår! Har dere hørt om Kjøttfri mandag? Det er et veldig fint tiltak. En verdensomspennende veldedig organisasjon som har som mål å redusere kjøttkonsumet på kloden vår. Ved å velge et vegetarmåltid i uka reduserer du ditt personlige CO2-utslipp(med 170 kg i året, sier FNs klimapanel, hva nå det skal bety), du gir mindre penger i kassen til den forferdelige kjøttindustrien og du får et deilig moralsk overtak på dine medmennesker. Neida. Joda. Neida!

Uansett tenkte Hanne og jeg at vi kunne innføre Kjøttfri mandag her på ekstremt bra utrolig fint, og legge ut en digg vegetaroppskrift hver mandag. I tide til at dere kan rekke å gå innom butikken etter jobb eller skole mandag ettermiddag. Hva tror dere om det?

I alle fall, her er nummer én:

Pære-, valnøtt- og blåskimmelsalat.

Denne klassiske salaten er en av mine favoritter fordi 1) den smaker fantastisk 2) den er mettende og fordi 3) den tar omtrent ti sekunder å lage. Når du velger vekk kjøtt er det viktig å erstatte det med en annen form for proteiner, og for meg blir det gjerne nøtter i en eller annen form.

Til to personer trenger du:

1 pære
150 g ruccola
60 g blåskimmelost av en type som lar seg smuldre
1/4 rødløk
2 never valnøtter
balsamico
olivenolje
en halv kvist rosmarin

Først tar du deg av salaten. Salat kan være så ekstremt kjedelig og daff, og mye av årsaken er at den mister mye fuktighet mens den venter i butikken. Det kan du heldigvis ordne opp i: hell salaten i en stor bolle og fyll den med iskaldt vann. La den ligge(helst i rundt 20 minutter) mens du gjør klart resten av salaten. Etter det kan du tørke den i en salatslynge, eller hvis du ikke har det, putt salaten i et rent kjøkkenhåndkle og sving den rundt som en slynge. Se opp for dråper! Dette er veldig gøy, gjør det selv om du har salatslynge. Putt din nå friske og sprø salat i en bolle. Jeg synes ruccola er ganske irriterende å spise, så jeg pleier å klippe litt i den – det frigjør dessuten masse smak.

Rist valnøttene på svak varme i ca fem minutter. Se opp, de brenner seg lett.

Skjær pæren i tynne, tynne skiver. Gjør det samme med løken. Bland med salaten. Smuldre osten over. Hakk rosmarinen og ha i bollen sammen med smuldret ost. Drypp over god olivenolje og balsamico. Bland det hele og servér med de varme valnøttene på toppen og rista brød ved siden av.

Spis med en person du liker!

Dom fra smakspanel Van: Fuck Yes!

Lyst på noe annet? Vegetarlasagne, Veggisburger, Quinoasalat med chevre og glaserte mandler.

2 replies on “Kjøttfri mandag: Pære- og blåskimmelostsalat”

Comments are closed.