Hjemmelagde knekkebrød

knekkebrod1
knekkebrod2
knekkebrod3

God morgen!

Hjemmelagde knekkebrød er overraskende enkle å lage. Selv pleier jeg alltid ha flere forskjellige typer frø hjemme og lager knekkebrødene med det jeg har liggende.

Denne gangen brukte jeg:
4 dl grovbakst (eller annen type grovt mel)
2 dl havrekli
2 dl havregryn, den lettkokte typen
2 dl gresskarkjerner
2 dl sesamfrø (både lyse og sorte)
1 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 ts maldonsalt
ca. 8 dl vann

Bland alt det tørre først og bland det så med vannet. La blandingen stå i rundt 20 minutter før du sprer den utover to stekebrett med bakepapir på. Del opp med pizzaskjærer. Sett ovnen på 160 grader, varmluft. Brettene skal stå i 50-60 minutter i ovnen. Har du varmluftsovn kan brettene stå i ovnen samtidig, bare pass på å bytte plass på brettene midtveis.

8 replies on “Hjemmelagde knekkebrød”

  1. Fint at man kan lage glutenfrie også! Jeg synes de fleste knekkebrødoppskriftene på nett ligner på hverandre (min inkludert). Den største forskjellen er hvordan ordet hjemmelaget staves 😉

   1. Jeg er helt enig med deg der Hanne, de fleste knekkebrødoppskriftene ligner på hverandre! Tror man skal finne på noe svært spesielt dersom man kan kreve opphavsrett til en bestemt oppskrift.
    Det er ganske enkelt å lage glutenfrie knekkebrød. Bytt ut mel med f.eks glutenfrivariant, eller kutt ut mel i det hele tatt – og bruk linfrø eller fiberhusk som bindemiddel.
    Liker godt bloggen din!:)

Comments are closed.