Huset ved sjøen

Sommer betyr festival, og ingenting slår de aller minste festivalene, de hjemmelaga, som holdes på rare steder og som føles som store hagefester der alle er venner. I flere år har vi vært på Martins badehusfestival, men vi har alltid ment at det burde finnes flere slike. Det er lenge å vente helt til august.

I går trosset vi regnet og bega oss ut til Nesodden og til Huset ved sjøen-festivalen som er akkurat en sånn liten festival på et merkelig sted. Vi hadde selskap av de fine folka Elisabeth og Magnus.

Og av hverandre! Vi var veldig blide til tross for øsregnet, Marte kanskje noen hakk blidere enn Hanne? Kanskje var det fordi det kom en jente bort til oss og sa at hun liker bloggen vår, det liker vi nemlig veldig godt å høre, bare så det er nevnt!

Til liten festival å være, er Huset ved sjøen-festivalen ganske stor. Tre scener, flere festivaldoer (hurra!), og opptrykket program var noe av det som ventet oss.

Det var pyntet så fint med små vimpler overalt, i blomsterbed, i skrentene rundt huset og ved festivaldoen.

Og med pene mennesker. Dette var kveldens bongjenter, som solgte bonger for IPA-øl, vin og moussaka som vi tyllet i oss.

Etter hvert sluttet det å regne, så vi våget oss fram fra under taket for å se konsertene nede ved vannet på nærmere hold.

Vi så Jonas Alaska synge sine fine sanger.

Huset ved sjøen er ikke et hvilket-som-helst-hus, det er et hus i gresk tempelstil. Hvis vi noen gang skal bygge et gresk tempel med tilhørende gresk hage, skal også vi ha hagen på mange nivåer, slik som her. Det er nemlig kjempepraktisk når man skal ha festivaler, for da får alle god utsikt til scenen.

Øl var populært blant publikum.

Mellom konsertene kunne man beundre de mange greske skulpturene. Christian Ringnes, eat you heart out!

Som store Jenny Hval-fans var vi svært glade for at Jenny Hval spilte.

Siste band ut var svenske Suburban Kids With Biblical Names som fikk hele festivalen til å danse.

Da konsertene var over, gikk alle tilbake til brygga for å bli skipet tilbake til byen, og der ble vi overrasket med stjerneskudd, ballonger og hjemmebakte boller!

Veldig fin avslutning på en sabla bra dag.

Foto Hanne/Marte

10 replies on “Huset ved sjøen”

  1. Fytti så kjekt det såg ut! Eg er sjølvsagt meget sjalu og skulle ønske slike ting kunne skje der eg er, eller at eg høyrer om dei før dei er slutt. Håpar dykk hadde det fantastisk!

  2. Så utrolig fint det ser ut! Jeg har aldri vært på festival før, men kanskje skal jeg på Rock'n Lol i sommer, og jeg tror den er ganske så liten. Jeg tror den er akkurat passe liten til å være den første festivalen jeg går på 🙂

  3. dette var vårt første samarbeidsinnlegg, bra dere likte det 🙂 og anette, det stemmer! hyggelig å bli etterspurt, jeg har vært opptatt med et altoppslukende prosjekt på jobb men håper å få med meg siste forestilling.

Comments are closed.