Kjøttfri mandag: Caponata

Dagens kjøttfrie oppskrift er den sicilianske retten caponata, servert på ristet hvitløksbrød. Som så ofte i det italienske kjøkken, er ingredienslista ikke noe annet enn en lang liste med det beste jeg vet. Så det kan egentlig ikke slå feil.

Du trenger:
et par hvitløksfedd
en halv løk
en halv aubergine
en halv squash
en stilk stangselleri
en paprika
en spiseskje balsamicoeddik
en spiseskje honning
fire skiver med lyst brød
olivenolje
vegetarisk parmesan
ruccola

Begynn med å ha hviløksfeddene, med skallet på, i en ildfast form. Ta på litt olivenolje og sett det inn i ovnen på 200 grader. Der skal det stå i opp i mot en halvtime.

Skjær grønnsakene i ganske små biter. Varm litt olje i en panne og stek løken i 5 minutter til den er myk og gylden. Tilsett resten av grønnsakene, og litt til olje. La det steke på lav varme i ca. 10 minutter, til de er møre.

Rør i honningen og balsamicoeddiken og smak til med salt og nykvernet pepper.

Pensle brødskivene med olivenolje og grill de i ovnen i omtrent ti minutter. Snu de midtveis. Klem hvitløken ut av skallene og gni de over de ristede skivene. Legg på grønnsaksblandingen og ha litt parmesan og ruccola på toppen.

God mandag!

PS. Tusen hjertlig takk for de fine kommentarene på de siste to innleggene. De varmer.

3 replies on “Kjøttfri mandag: Caponata”

  1. Superfine bilder! Jeg har litt dilla på selleri for tiden, så dette passer meg ypperlig. God mandag etter forholdene – trist å lese om bestefaren din. Jeg så det innlegget først i dag, men en forsinket, elektronisk klem er kanskje på sin plass likevel? Jeg sender deg en, i hvert fall.

Comments are closed.