Kjøttfri mandag: Fylt paprika

Nytt år, nye kjøttfrie muligheter! Ikke bare er vegetarisk kost godt, man sparer også miljøet og bidrar til mer dyrevelferd i samme slengen. Ikke verst til noen usle paprikaer å være.

Til dagens rett trenger du:
3 gule paprikaer
olivenolje
1 løk, hakket
1 ts chilli, finhakket
2 hvitløksfedd, pressede
1 squash, skjært i biter
en håndfull cherrytomater, hakket i to
1 ts tørket oregano
1 ss rødvinseddik
1/2 ss kapers, finhakkede
2 ss sorte oliven, finhakkede

Skjær toppene av paprikaene og fjern frø og det hvite inni. Pensle dem med olje, strø salt og pepper over og stek de midt i ovnen på 200 grader i ca. et kvarter til de begynner å få farge. Ta de ut av ovnen.

Stek løken i olivenolje til den er gylden og myk. Tilsett chilli og hvitløk og stek i noen minutter til. Så kan du tilsette squasen. Jeg liker forøvrig hvordan squash går fra å være litt kjedelig til myk og smaksrik når du steker den. Ha på lav varme og rør rundt. Tilsett tomatene og legg på lokk. La det stå på svak varme i ca. ti minutter til tomatene er myke.

Tilsett oreganoen. Har du fersk oregano, er det enda bedre enn tørka.

Tilsett eddik, de hakkede olivenene og den hakkede kapersen. Kapers og eddik er to av mine favorittingredienser, men de kan lett overdøve enhver annen smak, så pass på å ikke få for mye av noen av delene.

Fyll hver av paprikaene med fyllet og ta på lokket. Stek de i ovnen på 200 grader i et kvarter. Server. Velbekomme!

Hvis ikke paprika frister i dag, kan du jo prøve linsegryte (som jeg faktisk sitter og spiser mens jeg skriver dette), butternut squash-suppe eller massaman curry.

Godt kjøttfritt nytt år!

4 replies on “Kjøttfri mandag: Fylt paprika”

  1. Jeg elsker de kjøttfrie oppskriftene deres, og praktiserer kjøttfri mandag selv (i dag var det bønne-korma med jogurt og ris). Det er supert å få inspirasjon til flere kjøttfrie måltider fra dere. Men jeg er allergisk mot tomat, og synes sjelden jeg ser oppskrifter her uten det. Særlig når det kommer til supper (jeg ELSKER suppe). Kunne dere lagt ut en tomatfri suppeoppskrift?

    1. Så hyggelig at du liker oppskriftene våre! Skal prøve å ha tomatfri i bakhodet når vi legger ut suppeoppskrifter i fremtiden. Vi har lagt ut noen tomatfrie allerede da, for eksempel butternut squash-suppe, borscht, ertesuppe, kikert- og purresuppe og blomkålsuppe 🙂

Comments are closed.