Kjøttfri mandag: Ovnsbakt aubergine

Har jeg sagt at jeg elsker aubergine? Jeg elsker aubergine. Jeg liker navnet, jeg liker fargen, jeg liker formen, men mest av alt liker jeg den kremete smaken. Mmmm. Derfor ble jeg hoppende glad da jeg fant denne oppskriften på Jamie Oliver sine hjemmesider. Selv syntes jeg den var så god at jeg måtte lage den om igjen, bare noen dager etter jeg prøvde den første gang.

Følg oppskriften på Jamie sine sider.

Det står faktisk ikke at man må legge aubergineskivene på papir og salte dem, slik jeg gjorde, men jeg innbiller meg at aubergine blir best på denne måten. Jeg leste i en oppskrift en gang at dette skal ta ut det beske, og alt som fjerner beskhet er jeg for. (Samme teknikk som i lasagneoppskriften).


Jeg må innrømme jeg har noen fordommer mot tørket oregano, sikkert på grunn av overdosering i barndommen, men løken og hvitløken duftet ekstra godt da det ble stekt med oreganoen.

Man kan velge mellom å bruke ferske cherrytomater og bokscherrytomater. Det er helt sikkert best med ferske, men det blir mer en godt nok med boks også.

Som en leser gjorde oss oppmerksom på, er ikke vanlig parmesan vegetarisk siden den består av animalsk løype. Heldigvis kan man kjøpe parmesan med mikrobiell løype her. (Noen som vet om butikker i Oslo som selger dette?)

Server med poteter eller pasta. Enjoy!

Vil du prøve en annen aubergineoppskrift? Prøv vegetarlasagne , auberginebruschetta, vegetarpizza med aubergine eller auberginesushi.

3 replies on “Kjøttfri mandag: Ovnsbakt aubergine”

Comments are closed.