Kjøttfri mandag: Ravioli med sitronsmør

Jeg må begynne med en bekjennelse: Dette er en rett jeg ikke får helt til. Ravioliene blir alltid litt klumpete og tykke, og de henger aldri så godt sammen. Likevel fortsetter jeg å lage den, og det er selvsagt fordi den smaker utsøkt og deilig, til tross for at ravioliene ser ut som de er laget av en blind person uten armer. Men pasta og hjemmelaget pasta er virkelig mat av to vidt forskjellige verdener.

Til pastadeigen trenger du:
250 g hvetemel
litt salt
2 egg + en eggeplomme
1 ss extra virgin olivenolje
1 ss vann

Til fyllet trenger du:
25 g smør
1 presset hvitløksfedd
1 liten ts spisskummen
250 g spinat
100 g ricotta
1 ss olivenolje
salt og pepper

Til sitronsmøret trenger du:
100 g smør
1 presset hvitløksfedd
0,75 dl grønnsakskraft
revet skall og saft fra en sitron
persille

Begynn med å lage deigen ved å blande deigingrediensene. Det finnes mange guider på nettet som viser deg hvordan du lager hjemmelaget pasta, for eksempel den her. Pakk deigen inn i plast, og la den stå en halvtime i kjøleskapet før du kjevler den ut.

Varm opp smør, hvitløk og spisskummen i en panne. Skyll spinaten, ha den i panna og la den steke i 3-4 minutter, til den er myk. Ha fyllet i en bolle og avkjøl. Når spinaten er avkjølt, bland den med ricotta, salt og pepper.

Kjevle eller rull ut pastadeigen til store flak.

Ta noen tesjeer med spinat- og ricottafyll på flaket med pastadeig og legg et nytt flak med pasta over dette igjen. Utfordringen her er å få det underste flaket feste seg til det øverste. Det går sånn middels bra når jeg gjør det, men kanskje er det bare litt vann i kantene som skal til? Del opp i firkanter.

Kok ravioliene i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Pass på at de ikke kleber seg fast i hverandre.

Sitronsmøret lages ved at du varmer smør og hvitløk i en kjele. Tilsett kraft og kok opp. La det småkoke i 5 minutter. Skyll sitronen og raspe skallet på den fine siden av en rasper. Ha sitronskallet og saften fra sitronen i kjela. Smak til med salt og pepper.

Servér med persille. Hvis dine raviolier ser ut som mine, overse den rare fasongen. Nyt den fantastiske kombinasjonen som spinat, ricotta, sitron, smør og hvitløk er.

4 replies on “Kjøttfri mandag: Ravioli med sitronsmør”

Comments are closed.