Kjøttfri mandag: Vegetarisk paella

Hei, det er kjøttfri mandag jo! Visste dere at man reduserer CO2-utslippene sine med 170 kilo i året hvis man velger vegetarisk fremfor kjøtt en gang i uka? Og hvis alle nordmenn gjør dette, tilsvarer det utslippene til 360.000 biler.

Dessuten er vegetarmat så innmari godt! Ta for eksempel vegetarisk paella. Safran er jo alltid en vinner, og det er jo forsåvidt aubergine også. Jeg har dessuten dilla på både erter og sitron for tiden, og kan du tro det! Alt dette er å finne i denne utrolig gode retten.

Det du trenger er:
to små løk
to fedd med hvitløk
tre dl grønnsaksbuljong
en ts safran
en god dæsj olivenolje
200 g frosne erter
to jordskokker
en aubergine
to paprika i to farger
to stilker stangselleri
en ts paprikapulver
150 g arborioris
en dl tørr hvitvin
en boks hakkede tomater
100 g aspargesbønner
salt og pepper
persilleblader
sitronbåter

Begynn med å koke opp grønnsaksbuljong og safran i en kjele. Ta kjelen av plata når det begynner å koke, sett den til side med lokk på og la den stå å trekke. Kok erter og aspargesbønner i ca. 5 minutter, sil av og legg dem til siden.

Hakk løken og press hvitløksfeddene og stek de på middels varme i en god dæsj olivenolje til de er gylne.

Skyll alle grønnsakene og hakk stangselleri og paprika. Jordskokken skrelles og skjæres i biter. Skjær auberginen i terninger. Ha alle disse grønnsakene i kjela med løk, sammen med paprikapulveret og risen. Rør rundt i omtrent 5 minutter.

Rør i safrankraften, hvitvinen og tomatene. Senk varmen og la det koke i ca. en halvtime, til risen er mør og det ligner mer en gryte enn en suppe. Rør i aspargesbønnene og ertene helt til slutt og smak til med salt og pepper.

Serveres med skylte persilleblader og sitronbåter. Vel bekomme!

PS. Et lite tips: Det står om Ekstremt bra utrolig fint og en rekke andre fine vegetarblogger i Dagsavisen i dag.

4 replies on “Kjøttfri mandag: Vegetarisk paella”

    1. Hva med å ha fokus på begge deler? Tofu er ikke liksomkjøtt, men en ekstremt god kilde til proteiner. om man kun er veggis på mandager er det kanskje ikke så viktig, men om man har et kjøttfritt kosthold, er det viktig med proteinkilder. tilberedt riktig er både tofu og seitan riktig så godt, og det tilfører variasjon til kostholdet, som selvfølgelig har planter og grønnsaker som sin basis.

Comments are closed.