Kjøttfri mandag: Vegetarisk Tom Yum-suppe


Hver mandag legger vi ut en ny kjøttfri oppskrift her på bloggen. Tom Yum er min favorittsuppe og er sunn, strek og god. Dessuten har den visstnok flere helsefremmende egenskaper.

Du trenger:
1,2 liter vann
en god del grønnsaksbuljong
en boks kokosmelk
to stilker sitrongress, finhakket
seks limeblader
to røde chili
en ss Tom Yum paste (to ss hvis du liker suppa di kjempesterk)
fire hvitløksfedd, presset
noen cm hakket galangal eller ingefær
en stor håndfull sjampinjong
noen få baby bok choy
en håndfull cherrytomater, delt i to
fire vårløk
en håndfull minirødløk
en ts sukker
en ss soyasaus
saften fra en halv lime
en god del fersk søtbasilikum
en god del fersk koriander


Kok opp vann, buljong, sitrongress, limeblader, chili, hvitløk, galangal eller ingefær og tom yum paste. Tom yum paste fås kjøpt i asiatiske matbutikker, for eksempel den i Osterhausgate i Oslo. Du kan eventuelt bruke chili paste. La dette koke i ca. ti minutter.

Når det gjelder chilli så kjøper jeg ofte pakker med mange chilli (koster en tier i asiatiske matbutikker) og så fryser jeg dem ned. Det samme kan du gjøre med limeblader.


Skjær soppen i ganske store biter. Ha soppen i suppa, skru ned varmen, og la det koke i ca. fem minutter. (Noen ganger tar jeg ut limebladene og sitrongresset med en sil før jeg har i soppen.)

Ha i cherrytomater, vårløk, minrødløk og baby bok choy. Hvis du ikke har det sistnevnte kan du for eksempel bytte det ut med tofu. La dette koke i et par minutter.


Rør i kokosmelk, sukker, soyasaus, søtbasilikumblader og limejuice. Smak på suppa. Er den for sur, ta i mer sukker, er den for lite salt, ta i mer soyasaus, er den for søt, ta i mer limejuice.

Servér i skåler med frisk koriander og nyt!

4 replies on “Kjøttfri mandag: Vegetarisk Tom Yum-suppe”

  1. Erfaringer med oppskrift:
    1)kan helt fint spises på en tirsdag
    2)om du mangler en del av ingrediensene og synes det er for kaldt å gå på butikken for å handle – funker fint
    3)om du bestemmer deg for å legge til noen ingredienser for å kompensere for de som ble tatt ut – funker også helt fint, men ikke bruk brokkoli for så å glemme suppa noen minutter. Da får du soggy brokkoli som

  2. Denne var supergod, minst like bra som oppskriften jeg fikk på kurs i Thailand. Som søndagsmiddag for mine foreldre var den også en suksess. Takk for tips, Anette.

    Hanna

Comments are closed.