Kjøttfri mandag: Wokede grønnsaker

Hei, det er kjøttfri mandag, jo! Hva med å woke grønnsaker? Det er sannsynligvis den enkleste middagsretten man kan lage, ferdig på null komma svisj. Dessuten er det innmari sunt og veldig godt.

Wok de grønnsakene du har i kjøleskapet, bare pass på at du får med masse ingefær, litt chilli og noe sprøtt, som for eksempel sukkererter. Selv brukte jeg:

en hel chilli
ett fedd hvitløk
masse ingefær
to gulrøtter
en paprika
sukkererter
sopp
tofu
salt
koriander
soyasaus

Begynn med å skjære opp alle grønnsakene. Når alt er klart, varm opp olje i en wokpanne. Stek hvitløk, chilli og ingefær i noen få minutter i panna på høy varme. Tilsett gulrøttene og soppen og rør rundt mens det steker i noen minutter. Tilsett resten av grønnsakene og tofuen, og stek i noen minutter til det er varmt. Pass på at det ikke wokes for lenge, da mister man all sprøheten.

(Det er forresten veldig godt med omelett til. Lag en vanlig omelett av to egg, to ss vann, litt salt og en ts soyasaus, stek den på lav varme, kutt den i 1 cm strimler, og legg oppå de wokede grønnsakene).

Server med ris. Ta på litt soyasaus og strø over friske korianderblader.

God mandag!

8 replies on “Kjøttfri mandag: Wokede grønnsaker”

  1. Hei så flott blogg! Lurer på en ting: den tofuen du bruker her, får man kjøpt den ferdig sånn noe sted, eller har du gjort noe med den på forhånd!?

    1. Takk! Jeg har ikke gjort noe med den, man får kjøpt den slik i de fleste asiatiske (ofte vietnamesiske) butikker. Denne tofuen er som regel i en gjennomsiktig pose, uten noe navn på, og ser litt hjemmelaga ut.

Comments are closed.