Salad Niçoise

Dagens oppskrift er en vegetarisk versjon av klassikeren salad niçoise. Det jeg liker med denne salaten er at den er mettende, sprø og at dressingen er skikkelig god.

Det du trenger er:
en halv kilo småpoteter, for eksempel amandine
fire egg
to til tre hjertesalater
en kopp sorte oliven
et halvt hvitløksfedd, presset
tre ss olivenolje
en ss eplecidereddik
en ts grov sennep
bittelitt sukker
salt
pepper

Begynn med å skylle potetene. Legg de i en kjele, dekk de med vann, ha i salt og kok opp. La de koke i ca. ti minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet og skyll de i kaldt vann.

Dressingen lager du ved å blande hvitløksfedd, olivenolje, sennep, eplecidereddik, sukker, salt og nykverna pepper i en boks med lokk. Ha på lokket og rist helt til alle ingrediensene er godt blanda.

Kok eggene i lettsaltet vann i sju minutter. Bruk aller helst egg fra en eggeprodusent som fokuserer på dyrvelferd. (Dette må man ofte på større supermarkeder for å få tak i). Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann og la de avkjøle seg litt før du tar av skallet og deler de på langs i fire deler. Skjær av bunnen på hjertesalatene og skyll hvert og ett salatblad. Skjær de kokte potene i båter. Ha potetene og salatbladene i en bolle sammen med dressingen og rør rundt helt til dressingen er godt fordelt.

Bruk noen gode sorte oliven, gjerne sånne man kjøper i løsvekt. Bland olivenen, salaten og potetene i en salatbolle og legg på eggene til slutt.

Velbekomme!