Sommerruller

Er det ikke sommerruller man kaller det når vårrullene ikke frityrstekes? I alle fall er det noe av det jeg helst spiser for tida, og her er min variant, på en kjøttfri mandag som denne.

Du trenger:

Rispapir
Gulrøtter
Vårløk
Hjertesalat
Tofu
Sylta ingefær
Majones
Lime
Koriander
Sesamfrø
Soyasaus

Dippingsaus

Bløt rispapiret i fem sekunder i varmt vann. Det gjør ikke noe at det kjennes litt for stivt, for det blir mykere etter hvert. Jeg pleier å legge tre rispapir på et stort fat og lage tre ruller av gangen.

Skjær tofuen i biter og stek den i litt olje. Drypp noen dråper soyasaus over når den er nesten ferdig. Rasp gulrøtter, hakk vårløk og skjær ingefæren i små biter. Bland majones med hakket koriander og limesaft.

Legg et lite blad hjertesalat midt på rispapiret, med tofu, en stripe majones og grønnsakene over. Form det til en pølse, strø sesamfrø over, brett over den ene langsiden først, så kortsidene. Servér med for eksempel sweet chili saus.

Som dere kan se ble min første runde sommerruller kanskje ikke helt perfekte, men jeg kan love at øvelse gjør mester også når det gjelder å rulle sommerruller. Mer rull, mindre bombenedslag i et thaikjøkken.
God middag!
(Noe annet, sier du? Søtpotetsalat med hvite bønner, sitron og rosmarin eller kanskje Jordskokksuppe?)

Skrevet av Marte.

6 replies on “Sommerruller”

Comments are closed.