Spre litt ♥

Baking er en fin måte å vise at man bryr seg. I mitt drømmesamfunn er baking noe alle driver på med, folk er rause med baksten sin (og med smøret!), og det er ikke uvanlig at naboen banker på døra og gir deg en boks med nybakte kjeks. “Værsågod!”. Noe som er veldig lett å lage og farlig godt er vaniljekjeks.

Du trenger:

190 g smør
1 kopp melis
2 ts vaniljesukker
2,5 kopper mel
1 egg

Bland sammen smør, melis og vaniljesukker til blandingen er myk og fin. Ha i mel og egg, og rør rundt til du får en myk og smidig deig.

Det er forøvrig helt ideelt å høre på podcasts når du baker. Kna deigen og oppdater deg om den økonomiske krisen i Europa ved å høre på det fantastiske teamet i Planet Money. Ha deigen i en bolle med plastfilm over, og sett det i kjøleskapet i en halvtime.

Kjevle ut deigen til den er ca. 5 mm tykk, og hør David, John og Emily diskutere den siste utviklingen i den republikanske primærvalgkampen i Political gabfest. Bruk pepperkakeformer til å kutte deigen i den formen du vil.

Ha kjeksene i ovnen på 180 grader i 10 til 12 minutter. Avkjøl kjeksene på en rist. Gi de til mora di, kjæresten din eller venninna di. Eller vær skikkelig grei mot deg selv!

8 replies on “Spre litt ♥”

  1. Løperjente: Hmm, tja, kanskje det? Har aldri laget shortbread, men når jeg googler det så ser det jo likt ut. Det ser ikke ut som shortbread har egg i seg da, men tipper det smaker likt.

Comments are closed.