Tilbehør yes please


Det kjedeligste med å være veggis er ikke at man må spise veggismat. Jeg elsker jo vegetarmaten min, drømmer om den om natta og er rimelig sikker på at det er den type kjærlighet som vil vare livet ut. Jeg har derimot lenge tenkt at det kjipeste med å være veggis er at det altfor sjelden serveres vegetarretter når man spiser ute, slik at det eneste alternativet er tilbehøret til kjøtt- og fiskerettene. Og ja, jeg er klar over at dette er det man trygt kan kalle et i-landsproblem. (Men så er kanskje ideologisk vegetarianisme også et i-landsfenomen?) Uansett, jeg har i alle fall skifta mening. Man skal ikke kimse av tilbehør! I alle fall ikke tilbehøret de har på Kampen bistro. Båtpoteter, ovnsbakt tomat, asparges, flere slags sauser og en vanvittig god spinatblanding. Mmm.

Og når man topper det hele med limepai med solbær og krem, så er’ikke så ille.

5 replies on “Tilbehør yes please”

 1. Jeg synes faktisk at det er litt kjipt at restauranter ikke kan ha et skikkelig veggis-tilbud. Det er kanskje et i-landsproblem, og ideologisk vegetarianisme er kanskje et i-landsfenomen – men det er jo en ideologi som solidariserer seg med de delene av verden der mat er mangelvare, for overdrevent kjøttforbruk er jo faktisk deler av årsaken til at verden har et matmangelproblem. En av mine

 2. enig med koffeine her! jeg spiste senest tilbehørsmiddag i går hos noen venner og det var kjempegodt. men restauranter burde ha vegetaralternativer, for oss vegetarianere men like mye for folk som ikke spiser kjøtt av religiøse årsaker, og av miljøhensyn.

  etikk og bærekraft er alt for sjelden tema når restaurantmenyer skal utarbeides i norge. jeg blir ofte sjokkert over innslagene av

 3. Limepai… mhmmm 🙂 Jeg har funnet mange utrolig bra vegetarretter der ute, men det er nok veldig forskjellig fra sted til sted. Jeg skjønner ikke hvorfor det ikke er mer vegetarmat, når flere og flere er vegeterianere, og hvorfor skal man da bare ha en eneste rett å velge? Kanskje to? Utrolig dumt.

 4. Og jeg er enig med dere begge! Jeg mener absolutt at restauranter burde ha vegetaralternativer og de burde også være bevisste på konsekvensene matindustrien har. Disse konsekvensene er jo ikke i-landsproblemer, det er globale problemer som påvirker oss alle. Og i tillegg kommer jo lidelsen de fleste av husdyra våres kjenner.

  Mitt poeng denne gang var bare at tilbehør kan være et

 5. Enig her… ^^
  Det burde være flere veggisalternativ, ja.. Indiske restauranter er jo veldig flinke på sånt :-), og det er bra siden jeg er sucker for indisk.. Skulle ønske alle restauranter hadde så godt tilbehør som det du viser her 🙂

Comments are closed.