Tzatziki


Jeg pleier alltid å ha en eller annen dip i huset, som regel hummus eller tzatziki. Når det gjelder tzatziki kan jeg få helt dilla, spise det hele tiden, til alt. Jeg spiser det mest på sommeren, men det smaker selvsagt deilig året rundt. Det nest beste med tzatziki, etter smaken, er at du finner din indre greske husmor når du lager det. I alle fall finner jeg min. Min indre greske husmor liker å ta på maten, er ikke redd for å søle litt og er gal etter hvitløk.

Du trenger:
500 g naturell yoghurt (gjerne biola)
trekvart agurk
2-3 hvitløksfedd, presset
2 ts olivenolje
2 ts epleeddik
salt
pepper


Hell yoghurten ut over et kjøkkenhåndkle. Knytt sammen, og la løpen renne av (over vasken). Ta yoghurten deretter over i en bolle. Bland i presset hvitløk, olje, nykverna salt, nykverna pepper og epleeddik.


Skyll agurken og rasp den på en rasper. Ta den raspede agurken i hånda og klem ut litt av saften for å forhindre at tzatzikien blir for rennende.

Tzatziki kan brukes som dressing til andre retter, på veggisburgeren, på brødskiva, eller rett og slett som dip til varme pitabrød. Enjoy!

2 replies on “Tzatziki”

  1. om man inte orkar söla ner sin kökshandduk alternativt inte vill ha tvättmedel i maten kan man låta yoghurten rinna av genom ett kaffefilter! det lärde min grekiske svåger mig.

Comments are closed.