Veggisburger


Denne ekstremt gode veggisburgeroppskriften er ikke akkurat fastfood, den tar litt tid å lage. Men den er vel verd det, for den er sunn og smaker vidunderlig. Og hvis du er som meg, en dobbel-porsjon-person, så har du mat til mange middager fremover.

Du trenger:
300 g røde linser
olje
2 løk
tandoorimixpulver
1 boks kikerter
en stor kvast persille, hakket
en stor kvast koriander, hakket
200 g griljermel
1-2 egg (frittgående og økologiske)
hvetemel


Kok linsene til de er gjennomkokte og hell av vannet. Varm olje i en panne og stek løken til den er myk. Tilsett en stor spiseskje tandoorimix og rør rundt. Hell vesken ut av kikertboksen og skyll kikertene. Bruk en stavmikser på kikertene, halvparten av linsene, egg og krydret løk. Bland så dette med resten av linsene, persille, koriander og griljermel.


Lag kaker av massen og rull disse i mel. Stek kakene i olje på hver side til de ser ferdige ut. Det er egentlig dette som tar lengst tid.


Hvis du liker å lage alt fra bunnen av, kan du jo også lage burgerbrød. Selv brukte jeg denne oppskriften (dobbel porsjon selvsagt).


Det viktigste når man lager burgere er egentlig tilbehøret. Selv foretrekker jeg burgeren min med en god bunke surargurker, skivet tomat, ruccolasalat, ketchup og aller helst ovnsstekte båtpoteter. Mmmm.

Enjoy!

One reply on “Veggisburger”

Comments are closed.