Den perfekte hummus

En av de beste tingene for en vegetarianer i USA er det fantastiske utvalget av hummus man kan finne der. I løpet av mine tre måneder i Brooklyn spiste jeg hummus opptil flere ganger om dagen og jeg er ikke i nærheten av å være lei. De selger hummus i fine porsjonspakker og ikke bare i hermetikk som her, de finnes i tusen forskjellige varianter og smaker vidunderlig, liksom mye mer enn den hummusen jeg har smakt andre steder, fra Norge til Midtøsten.

Hummus med spinat og artisjokk for eksempel, hummus med rista hvitløk og pinjekjerner. Mm! Og så den beste: hummus med ovnsbakt paprika. Jeg har antakelig spist min egen kroppsvekt i hummus med ovnsbakt paprika de siste månedene og nå har jeg alvorlige abstinenser. Derfor brettet jeg opp ermene i dag og eksperimenterte meg fram til min egen variant. Det ble himla bra, så her skal dere få oppskriften:

Hummus med ovnsbakt paprika:
En stor rød paprika
460 g kikerter
Saften av en sitron(plukk ut steinene), ca 10 spiseskjeer 
1/2 kinesisk hvitløk
4 spiseskjeer olivenolje og
4 spiseskjeer nøtral olje som raps
6 spiseskjeer tahini
salt og pepper
Først må du bake paprikaen, det tar litt tid og kan være lurt å gjøre litt i forveien, men det er absolutt verdt det. Sett ovnen på 250 grader. Del paprikaen i fire biter og fjern innmaten. Legg i en ildfast form og sett dem høyt i ovnen. La dem stå til skinnet har blitt svart. Ta dem ut og putt dem i en plastpose til de har kjølnet, da tar du dem ut og trekker skallet av. Sånn! 
Ha paprikaen og alle de andre ingrediensene(men hold tilbake litt av tahinien og sitronen) i en foodprocessor eller lignende. Kjør til en glatt røre. Smak til med resten av sitron og tahini, og med salt og pepper. 

Spis på brødskiva med dine yndlingsgrønnsaker, for eksempel! En ekte hjørnestein i ethvert vegetarisk kosthold. Hummus, jeg elsker deg.

(Hanne tok disse fine bildene da hun lagde hummus sist)

2 replies on “Den perfekte hummus”

  1. Jeg bodde i New York i seks uker i sommer, og spiste lunch på The Hummus Place flere ganger i uka, samt knekkebrød med den hvitløk/pinjekjernevariasjonen fra butikken til frokost nesten hver dag! Skal prøve denne oppskriften ASAP!

Comments are closed.