Lengte til California-vegetarburritos

Når min californiske kjæreste savner California, er det burritos han savner mest. Han savner det mer enn sol, strender og sin mamma, og jeg håper vi aldri havner i en situasjon der han må velge mellom burritos og meg. Nå savner jeg både California og min californier som befinner seg der for tiden, så hva kan jeg gjøre med det annet enn å lage burritos slik de lages i California! Jeg anbefaler at dere gjør det samme på en Kjøttfri mandag som dette.

Trikset er å bruke frisk lime og koriander, og jeg lover at det er veldig, veldig digg.

Du trenger:

Tortillas
Svarte bønner(ikke kjøp de billigste for de smaker ingenting)
Salsa(se etter en som ikke har vann som første ingrediens…)
Løk
Rømme
Hvitløk
Mango
Avocado
Gulost
Lime
Koriander

Lag guacamole ved å mose avocadoer i en bolle. Ha i lime og hvitløk, ca et halvt fedd per avocado. Smak til med rømme, salt og pepper.

Skjær mangoen i små biter og bland med salsaen – ca en halv mango per glass med salsa. Hvis du har tid kan du jo til og med lage salsaen selv, da er det viktig med gode tomater. Her er en oppskrift.

Varm bønnene på svak varme. Ha tortillaene i aluminiumsfolie og varm dem i stekeovnen.

Finhakk løk og ha i en bolle. Riv ost og skjær lime i små båter, og finhakk koriander.

Og da er du klar til å lage burritoen: Ha noen skjeer bønner på tortillaen, og så i denne rekkefølgen: salsa, guacamole, rømme, løk og ost. Strø over koriander og press saften av en limebåt over det hele. Brett inn på kortendene først, deretter på sidene. Mm, god appetitt!

(Noe annet? Løksuppe, vegetarlasagne eller kanskje Siljes maki!)

4 replies on “Lengte til California-vegetarburritos”

  1. jeg har vært veldig misfornøyd med sånne eldorado- og first price-bønner. det funker ikke, blir bare tørt og smakløst. jeg investerer i 20-kroners hermetiske bønner og det er verdt det.

  2. Jeg tror denne retten må være det alle beste jeg noen gang har smakt! Fantastisk. For ein fin blogg dere har! Gode tanker fra Lisa

Comments are closed.