Jordbær

Oj, nå er det virkelig år og dag siden jeg har skevet noe her inne. Kombinasjonen den fineste norske sommeren noensinne (er dere ikke enige?) og høygravid har tydeligvis ikke vært noen stor inspirasjonskilde for meg når det gjelder testing av nye matretter eller blogging. Øyvind har innimellom laget noen nyskapende og gode vegetarretter, men når det har vært min tur, har det bare blitt de samme gamle rettene. Det eneste nye jeg har prøvd meg på denne sommeren er noe jeg har hatt lyst til å lage i mange år, men aldri har hatt stor nok fryser til å gjøre: jordbærsyltetøy! Ikke akkurat nyskapende, men å-så-vidunderlig godt.

Siden sommeren har vært så innmari fin, tror jeg dette har gjort de norske jordbærene ekstra gode. Jeg var heldig som fikk levert et helt brett med jordbær på døra av min snille far, som ikke syntes en så gravid jente som meg burde bære så mye. Dette fikk de gode jordbærene til å smake enda bedre. Jeg prøvde meg litt fram med sukker og frysepulver og syntes det ble best med ganske lite sukker og veldig lite frysepulver.

Forhåpentligvis vil matlagingslysten komme tilbake når det er høst og jeg ikke har en basketball til mage lenger. Men hvis det ikke skulle skje, har jeg i alle fall mengder med jordbærsyltetøy.

5 replies on “Jordbær”

Comments are closed.