Kjøttfri mandag: Linsesalat med rotfrukt og feta

Til denne ekstremt gode salaten trenger du:

fem rødbeter
en søtpotet
300 g grønne linser
en hel pakke fetaost
noen kvaster med persille
to fedd hvitløk
grønnsaksbuljong
sitron
laurbærblad
buljong
nykvernet salt  og pepper

Skrell søtpoteten og rødbetene og skjær de i båter. Legg de i en ildfast form, strø over litt olivenolje og salt. Sett formen inn i en forvarmet ovn, og la den stå der helt til båtene er myke inni og sprø utenpå.

Legg linsene i en kjele fyllt med vann, kok opp og la de koke i ett minutt. Hell av vannet. Ha linsene i samme kjele, dekk de med vann, ha i de to pressede hvitløksfeddene, ett laurbærblad, noen oppskjærte persillestilker og en buljonterning. Kok opp på svak varme og la det småkoke i sånn ca. en halv time, eller til linsene er myke, men ikke for myke. Hell av vannet.

Bland rødbet- og søtpotetbåtene med linser og smuldret fetaost. Hell over saften fra en halv sitron og strø på nykvernet salt og pepper.

God kjøttfri mandag kjære lesere!

5 replies on “Kjøttfri mandag: Linsesalat med rotfrukt og feta”

  1. nam! dette skal eg laga neste veke! etter å ha flytta til england har eg innsett at eg ikkje likar vanlig fetaost, berre norsk versjon. som fra apetina og fra sultan(!), så eg må gå above and beyond for å få tak i ku-feta til dette!

  2. Så fantastisk glad jeg ble da jeg fant bloggen din. Den er helt magisk med masse oppskrifter og fine turer. Jeg vil også dra til San Fransisco. Kommer nok til å stikke innom for å se nye oppskrifter.

Comments are closed.