Kjøttfri mandag: Linsesalat med rotfrukt og feta

Til denne ekstremt gode salaten trenger du:

fem rødbeter
en søtpotet
300 g grønne linser
en hel pakke fetaost
noen kvaster med persille
to fedd hvitløk
grønnsaksbuljong
sitron
laurbærblad
buljong
nykvernet salt  og pepper

Skrell søtpoteten og rødbetene og skjær de i båter. Legg de i en ildfast form, strø over litt olivenolje og salt. Sett formen inn i en forvarmet ovn, og la den stå der helt til båtene er myke inni og sprø utenpå.

Legg linsene i en kjele fyllt med vann, kok opp og la de koke i ett minutt. Hell av vannet. Ha linsene i samme kjele, dekk de med vann, ha i de to pressede hvitløksfeddene, ett laurbærblad, noen oppskjærte persillestilker og en buljonterning. Kok opp på svak varme og la det småkoke i sånn ca. en halv time, eller til linsene er myke, men ikke for myke. Hell av vannet.

Bland rødbet- og søtpotetbåtene med linser og smuldret fetaost. Hell over saften fra en halv sitron og strø på nykvernet salt og pepper.

God kjøttfri mandag kjære lesere!

5 Kommentarer på Kjøttfri mandag: Linsesalat med rotfrukt og feta

 1. mariell.
  Monday, 20. August 2012 1:02 pm

  nam! dette skal eg laga neste veke! etter å ha flytta til england har eg innsett at eg ikkje likar vanlig fetaost, berre norsk versjon. som fra apetina og fra sultan(!), så eg må gå above and beyond for å få tak i ku-feta til dette!

  • Hanne
   Tuesday, 21. August 2012 5:00 pm

   Finnes det mange typer feta? Alt man ikke vet… :) Fordelen med denne salaten er at den passer perfekt som restemat til lunsj i dagene etterpå.

 2. Lille frøken prosess
  Saturday, 25. August 2012 4:23 pm

  Denne blir lunsj i mårra! Passer perfekt med mitt forsett om å bruke rødbete i mat i løpet av høsten :) Hvor mye har du stekeoven på?

  • Hanne
   Sunday, 26. August 2012 9:09 pm

   Da har vi like forsetter :) Jeg tror jeg hadde stekovnen på ca. 170.

 3. Wanja B
  Thursday, 30. August 2012 6:25 pm

  Så fantastisk glad jeg ble da jeg fant bloggen din. Den er helt magisk med masse oppskrifter og fine turer. Jeg vil også dra til San Fransisco. Kommer nok til å stikke innom for å se nye oppskrifter.