Nye tider.

Svisj, svusj, så fort tiden flyr. I ni år har jeg bodd i min lille, fine leilighet på Fredensborg i Oslo. Med en drøss av grønnsaksbutikker bare noen minutters gange unna, store trær, kirsebærblomster og susende løv i Kristparken rett utenfor vinduet og resten av Oslo så nære, at man kan gå overalt. En stille blindgate, midt i byen, der barna fra Møllergata skole som har gymtime i parken, er de som lager mest støy. Her har de fleste jeg er glad i vært innom, her har jeg brukt millioner av timer på å skrive skoleoppgaver og masteroppgaver og her har jeg laget ørten brett med banan- og lønnesirupsmuffins på Oslos minste, men hyggeligste kjøkken.

Ni år.

Men nå er det slutt. Og det føles litt som at et langt og rikt vennskap er over. Min mest trofaste venn forsvinner ut av livet mitt. Og det er fordi jeg har funnet en ny og litt større venn med balkong. Så dypt stikker altså vennskapet vårt. En balkong dukker opp, og jeg er ute av døra. For en hul person jeg er.

Dette er i alle fall grunnen til at jeg har vært litt fraværende her på bloggen i det siste. Min kjære, trofaste leilighet skal selges, og derfor har jeg brukt all ledig tid på å male vegger, signere papirer og pakke livet ned i esker fra clas ohlson. Jeg lover jeg kommer sterkere tilbake. Og så håper jeg at noen bra, uhule mennesker, overtar vennen min.

14 replies on “Nye tider.”

  1. Gratulerer med ny leilighet! Kan tenke meg det er trist å flytte fra den gamle. Vi har leid den samme i over fire år, og jeg har blitt veldig glad i den. Den blir jo bare finere og finere. Men! Hadde en med balkong og vindu på kjøkkenet (sukk) dukket opp, hadde jeg ikke sagt nei. Også tenker jeg at det er de som bor i leiligheten som er det viktigste. Også synes jeg det er litt fint å tenke på at

  2. Gratulerer med ny leilighet! Enig med de over; slikt er både trist og fint.

    Jeg ble dessuten veldig nysgjerrig på banan- og lønnesirupmuffinsene du nevnte. Ligger oppskriften på bloggen?

  3. Åh! Jeg er på leilighetsjakt og kom akkurat over en finn-annonse med en leilighet jeg falt skikkelig for. Da jeg så bildet av vinduene med de blomstrende trærne utenfor tenkte jeg med en gang på deg og din leilighet, som jeg kjenner her fra bloggen. Jeg tok turen innom bloggen, og se der ja – Det var din leilighet!! Etter to år med samboer i leilighet med balkong skal nå pusekattene mine og jeg

Comments are closed.