Kjøttfri mandag: Vegetarpizza


Det er få ting jeg har laget så mye som hjemmelaget pizza. Jeg begynte i 12-årsalderen, og har egentlig bare fortsatt å lage det med jevne mellomrom. Heldigvis har pizzaene endret seg en god del siden jeg var tolv. Da bestod de alltid av kjøttdeig og Toro pulverblanding (yak!). Nå er de derimot alltid kjøttfrie og består ofte av en egenlaget saus og grønnsaker (nam!). Som barn ble de som regel spist på lørdagskvelden mens hele familien satt samlet foran tv’n og så på Tande P og Dan Børge. Nå spiser jeg det når som helst, for eksempel på en mandag som i dag.

Du trenger:
6 dl hvetemel
ca. 2 dl vann
litt olivenolje
50 g tørrgjær
salt

noen tomater, finhakka
et par hvitløksfedd
olivenolje
friske urter
salt
pepper
litt finhakka chilli
sopp
aubergine
raspet jarlsbergost


Bland mel, vann, gjær, olje og salt, dekk til deigen med et håndkle eller plastfolie, og sett til side. Stek hvitløk og chilli i olje i en kjele, tilsett tomatene og la det koke litt. Hvis du har noen ferske urter, ta i det óg. Selv brukte jeg oregano, basilikum og bittelitt rosmarin denne gangen. Sleng på de grønnsakene du liker best. Selv har jeg en greie for aubergine og sopp. Auberginen blir forresten best hvis du skjærer den i skiver, legger skivene på tørkepapir og strør litt salt over. Dette får vannet til å piple ut, og smaken blir enda mer kremete og god. Mmm. Kjevle ut deigen, ta på tomatsausen, strø på osten og legg på grønnsakene. Sett inn i ovnen og la den stå der til osten er gylden.

God kjøttfri mandag!

Frister ikke pizza? Prøv Koffeine sin daalsuppe, Grønn hverdags’ ribolita, eller Silje sine stekte grønnsaker med nachos.

3 replies on “Kjøttfri mandag: Vegetarpizza”

Comments are closed.