Sopp!

Som barn var sopp noe av det ekleste universet hadde å by på. Først i tenårene begynte jeg å sette pris på den deilige seige konsistensen og den kremete smaken. Noen bruker enda lengre tid. Min søster Ingunn har nettopp begynt å like sopp, i en alder av 27. Velkommen med i gjengen, Ingunn! Endelig kan vi ha sopp på pizzaene, i risottoen, i suppene og i pastasausene vi spiser sammen.

I anledning denne lille begivenheten, som det jo er når man går fra å hate til å elske noe, har dere en veldig enkel, men ikke noe mindre god av den grunn, soppoppskrift:

Soppsmørbrød

Du trenger:
god sopp, for eksempel aromasopp
smør
persille
ruccola
brød

Stek soppen i smør i en panne. Skyll og finhakk persillen. Når soppen er gylden tar du persillen i soppanna. Stek i noen få minutter og krydre med nykvernet salt og pepper. Skjær noen skiver med brød, legg på litt ruccola, og ha soppblandingen på toppen. Velbekomme!

6 replies on “Sopp!”

  1. Sopp er kjempegodt! Å lykke når man er ute i skogen om høsten og finner kantareller! Men sjampingjong, østerssopp og portebellosopp er også nice. Jeg begynte ikke å like sopp på ordentlig før jeg ble veganer som nittenåring og fant ut at jeg måtte begynne å like mer mat. Da begynte jeg å lage retter hvor sopp var en viktig ingrediens. Nå er jeg ikke veganer lenger, men jeg spiser fortsatt mye

  2. jeg har også gått fra å ikke like sopp til å synes det er ganske godt nå. synes derimot at ustekt sopp er bedre enn stekt sopp. en dag skal jeg prøve denne oppskriften, så får jge bare krysse fingrene for at jeg endrer mening (nok en gang!).

  3. Jeg likte heller ikke sopp, før jeg ble 17-18 kanskje. Nå elsker jeg det!

    Jeg lager noenganger sånne her soppsmørbrød til kveldsmatkos. Det er veldig godt med pinjekjerner på også:)

Comments are closed.