Vegetarlasagne


Noen retter er så gode at de blir noe mer enn bare god mat eller noe som metter. Det blir en liten begivenhet hver gang man serverer de. Det er retter man kan si “takk” med, “unnskyld” med eller “ glad er jeg i deg” med. Disse rettene kjennetegnes ofte ved at de tar litt tid å lage, at man lager det meste fra bunnen av og at de gjerne blir møtt med mmm-er og åhh-er. Vegetarlasagne er en slik rett for meg. Vanligvis lager jeg middag av det jeg har i kjøleskapet, men skal jeg lage denne lasagnen, planlegger jeg det gjerne noen dager i forveien, inviterer den eller de jeg helst vil spise med og passer på at jeg har god tid til både å lage og spise den.

Du trenger:
2 store auberginer
12 tomater
1 stor pose fersk spinat
mye frisk oregano
mye frisk basilikum
lasagneplater (rundt 12)
olivenolje
parmesan
mozarella


Fyttikatta så godt aubergine er! Best blir den når man skjærer den i skiver, legger skivene utover tørkepapir, strør salt over, lar ligge i ca. 20 minutter, tørker av vannet som har piplet ut og så gjør det samme med den andre siden. Denne ganske møysommelige prosessen skal visstnok ta ut det beske. Så steker man aubergineskivene på begge sider i olivenolje i stekepanna.


Alle tomatene skjæres i skiver.


Legg lasagneplater i bunnen av den smurte ildfaste formen. På lasagnepakken står det at man ikke trenger å koke de først. Jeg er litt skeptisk til denne beskjeden, må jeg si, og pleier alltid å koke lasagneplatene litt først. Kanksje er dette helt unødvendig, men jeg tør ikke ta sjansen på at lasagneplatene blir tørre og sprøe .


Hvis noen hadde spurt meg “Hanne, hva er dine favorittgrønnsaker?” så hadde jeg svart “tomat, aubergine og spinat er nok mine favorittgrønnsaker”. Ikke så rart kanskje at jeg liker denne lasagnen. Spinaten skylles i kaldt vann, legges i en sil og dyppes i underkant av et minutt i kokende vann. Dette må gjøres i flere omganger. Klem gjerne på spinaten etterpå, for å få ut mesteparten av vannet.


Over lasagneplatene legger man lagvis tomat, oregano og basilikum, stekte aubergineskiver, spinat, litt ost og nye lasagneplater. Gjenta dette så mange ganger det plass til.


Det øverste laget består av lasagneplater, tomat, urter og ost. Formen skal stå i ovnen i ca. 40 minutter på 180 grader.


Serveres for eksempel med hvitløksbrød og en salat. God middag!

7 replies on “Vegetarlasagne”

  1. Fine bilder, godt beskrevet og personlig! Savner hvor mye av parmesan og mozarella det skal være. Tar det jo på øyemål i dag, men det hadde ikke skadet med en setning om dette. Ettersom den hvite sausen ikke er med her, så er lett koking av lasagneplatene en god idé!

  2. gjett hva jeg skal bruke auberginen min til … GJETT! tror jeg skal lage litt saus også. sånn hvitsaus på soyamelk. mmm. det er mine ny favoritt. jeg laga makaroni og brokkoligrateng med det her om dagen. spiste hele gratengen. yum.

Comments are closed.